TUIfly Nordic - BLX

TUIfly Nordic flyger för Fritidsresegruppen i Norden och har åtta flygplan (tio på vintern) samt drygt 600 anställda. 

Bolaget har besättningsbaser i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo samt Helsingfors och har sitt nordiska huvudkontor på Söder Mälarstrand i Stockholm.

Under 2013 flög 1 352 657 passagerare med TUIfly Nordic.

TUIfly Nordic ingår i världens största charterflygbolagsgrupp, TUI Airlines. Där ingår även Thomson Airways i England, TUIfly i Tyskland, Jetairfly i Belgien, Corsairfly i Frankrike och Arkefly i Holland. Den kombinerade flygplansflottan för TUI Airlines består av drygt 150 flygplan.

Läs mer om TUIfly Nordic på deras hemsida >

Handbagage

Ombord på TUIfly Nordic får du ta med ett handbagage. Väskan får inte vara större än 55x40x23 cm och väga högst 5 kg.

Tips och regler för handbagage finner du här >

Incheckat bagage

Totalt tillåten bagagevikt, inklusive handbagage, är 20 kg. Observera att om två eller fler resenärer väljer att packa i en och samma resväska får den väga max 32 kg.

Barn under 2 år

Barn under 2 år (spädbarn) tillåts medföra totalt 10 kg bagagevikt, exklusive barnvagn.

Reslängd 3 veckor eller mer

Om du reser tre veckor, eller mer, har du rätt att ta med 30 kg bagage, inklusive 5 kg handbagage. OBS! Gäller endast t/r-resa.

Premium Class

Reser du i Premium Class är tillåten bagagevikt 30 kg, inklusive handbagage. När du flyger Premium class får du även ta med dig en golfbag utan extra kostnad.

Sulky/barnvagn 

Sulky/barnvagn medtas gratis.TUIfly Nordic rekommenderar att man hyr en väska (Airshell) som skydd för sulkyn/barnvagnen under transport – läs mer om Airshell här.

Läs mer

Skydda ditt bagage med Airshells >

Tips och regler gällande packning av bagage >

Försenat, skadat eller förlorat bagage >

Extra bagagevikt

Hos TUIfly Nordic kan du förhandsboka extra bagagevikt till låga enhetspriser, avsevärt lägre än de som debiteras om du dyker upp med för tunga väskor vid incheckningen. Du kan boka extra bagagevikt fram till 4 dagar innan avresa.

Förhandsboka här >

Priser

Priserna nedan gäller för både ut- och hemresan.

Övervikt Kortdistans Långdistans
5 kg 150 SEK 300 SEK
10 kg 300 SEK 600 SEK
15 kg 450 SEK 900 SEK
20 kg 600 SEK 1200 SEK

Om du vill ta med dig skrymmande bagage, exempelvis sportutrustning, på resan är det både praktiskt och lönsamt att förboka på webben. 

Förhandsboka här >

Förboka - Du sparar 100 kronor

Kommer du till incheckningen utan att ha förbokat läggs nämligen en avgift på 100 kronor ovanpå priserna nedan. Som du ser skiljer sig priserna beroende på hur långt du ska resa. Som långdistans räknas resor med en beräknad flygtid på mer än sju timmar.

Typ av bagage Kortdistans Långdistans
Golfbag, max 20 kg 400 SEK 800 SEK
Cykel, max 25 kg 700 SEK 1400 SEK
Dykutrustning, max 30 kg* 600 SEK 1200 SEK
Surfbräda, max 15 kg 700 SEK 1400 SEK
Vindsurfingbräda, max 4 meter 900 SEK 1800 SEK
Hangglider, max 30 kg 900 SEK 1800 SEK
Kite/Wakeboard 550 SEK 1100 SEK

* OBS! Dyktuber får EJ medtagas!

Saknas ditt bagage i listan?

Vill du boka någon typ av specialbagage som inte finns i listan här nedan är du välkommen att ringa oss på på tel 0771 - 41 05 30 för information om möjligheterna. Observera att barnvagnar inte räknas som specialbagage utan ska checkas in som ordinarie bagage förpackade i flygplatsens skyddspåse.

Långdistansflygningar

När du flyger med TUIfly Nordics Boeing 767 på någon av Fritidsresors långdistsansflygningar så finns följande klasser.

Premium Class

När du flyger TUIfly Nordic i Premium Class så ingår:

 • Breda säten med bättre benutrymme
 • 10 kg extra bagagefrivikt (totalt 30 kg)
 • En golfbag utan extra kostnad
 • Tillgång till lounge på flygplatsen vid utresan under dag- och kvällstid. Loungerna på Arlanda (Menzies Lounge) och Köpenhamn (Aviator Lounge) är tillgängliga tre timmar innan avgång, Loungen på Landvetter (Menzies Lounge) är tillgänglig 2 timmar innan avgång. På flygplatsen i Luleå finns ingen lounge men vid check in fås information om vad som serveras på restaurangen (ingår i Premium Class).
 • Separat incheckning vid utresan
 • Trerätters måltider där du vid huvudmålet väljer mellan två olika varmrätter. Barn under 12 år serveras en fast barnmeny/barnanpassad meny.
 • Fria drycker (dock ej champagne)
 • Personlig TV skärm i stolsryggen framför dig

Premium bokas samtidigt som resan. Observera att Premium Class inte kan bokas för spädbarn 0-2 år.

Blue Comfort

När du flyger med TUIfly Nordic i Blue Comfort Class ingår:

 • Bättre benutrymme
 • Tillgång till individuell TV-skärm med hörlurar för spel, musik och filmer. TV monitorn är placerad i stolsryggen framför dig.
 • Enklare förtäring i form av en smörgåsbox* ingår.

* På TUIfly Nordic långflygningar med Boeing 767 rekommenderar vi att du köper till en varm måltid. Läs här om hur du bokar en varm måltid >

Economy Class

När du flyger med TUIfly Nordic i Economy Class ingår:

 • Enklare förtäring i form av en smörgåsbox* ingår.
 • Möjlighet att ombord köpa access till individuell TV-skärm med hörlurar för spel, musik och filmer. TV monitorn är placerad i stolsryggen framför dig.

* På TUIfly Nordic långdistansflygningar med Boeing 767 rekommenderar vi att du köper till en varm måltid. Läs här om hur du bokar en varm måltid >

Flygningar till Medelhavsområdet

På vissa utvalda flygningar med TUIfly Nordics Boeing 767 till länder runt Medelhavet kan följande klasser bokas.

Extra Class

När du flyger med TUIfly Nordic i Extra Class ingår:

 • Breda säten med bättre benutrymme
 • Möjlighet att ombord köpa access till individuell TV-skärm med hörlurar för spel, musik och filmer. TV monitorn är placerad i stolsryggen framför dig.

Observera att Extra Class inte kan bokas för spädbarn 0-2 år.

Comfort Class

När du flyger med TUIfly Nordic i Comfort Class ingår:

 • Bättre benutrymme
 • Möjlighet att ombord köpa access till individuell TV-skärm med hörlurar för spel, musik och filmer. TV monitorn är placerad i stolsryggen framför dig.

Måltid ingår inte utan bokas separat. Läs här om hur du bokar måltid >

Standardmåltid

På TUIfly Nordic lägger vi stort fokus på att maten ska vara vällagad och smakrik. Barn 2-11 serveras en speciell barnmeny. 

På flygningar till Thailand, Mexiko och Dominikanska Republiken ingår alltid en smörgåsbox men då resan är lång rekommenderar vi att du bokar till varm måltid.

Du bokar måltiden hos Fritidsresor:

 • samtidigt som du bokar resan
 • under Min resa (fram till 15 dagar innan avresa)
 • via support på telefon 0771-84 01 00 (fram till 2 arbetsdagar före avresan)

Specialmat

TUIfly Nordic tillgodoser de vanligaste önskemålen när det gäller speciell kost eller diet.

Specialmåltidernas innehåll och komposition växlar beroende på säsong och kökets råvaror, liksom var maten lastas (hemma eller på destinationen). Det här gör det svårt att specificera måltidens exakta innehåll för dagen. Däremot garanterar vi att måltiderna följer avsedda innehållsrestriktioner.

Specialmaten beställer och betalar du hos Fritidsresor i samband med att resan bokas eller senast 2 dagar innan aktuell avgång. Du kan välja mellan följande alternativ:

 • Vegetarisk – innehåller ägg och mjölkprodukter
 • Vegan
 • Glutenfri
 • Diabetes
 • Laktosfri – innehåller inte laktos, mjölk eller mjölkproteiner
 • Fläskfri

Allergi

Som allergiker har du, när du flyger TUIfly Nordic, möjlighet att beställa specialmat ombord enligt alternativen ovan. Lider du av svår allergi eller av flera olika allergier rekommenderar vi att du tar med dig egen mat ombord.

Om du som allergiker tar med egen mat för förtäring ombord ber vi dig meddela TUIfly Nordics kundservice så att de kan meddela vår besättning.

Kontaktuppgifter:

 • Telefon: 0771-41 05 30 (vardagar 09.00- 18.00, lör-sön 10.00-16.00).
 • E-post: info@tuiflynordic.se (Glöm inte att ange ditt bokningsnummer!

När TUIfly Nordic i förväg får reda på att en passagerare har en luftburen nötallergi (eller en annan luftburen allergi) meddelar de den aktuella kabinpersonalen. De informerar övriga passagerare ombord och ber dem att visa hänsyn och inte öppna eventuellt medhavda produkter under flygningen. TUIfly Nordic rekommenderar alltid allergiker att ha med sina allergimediciner i handbagaget. 

Det är viktigt att understryka att TUIfly Nordic, trots uppmaning till medpassagerarna, aldrig kan garantera en nötfri flygning för de som lider av luftburen nötallergi. Detsamma gäller för alla luftburna allergier. 

Festmåltid, champagnefrukost eller uppvaktning

Flyger du med TUIfly Nordic har du möjlighet att sätta en extra guldkant på flygresan för dig själv eller för någon annan. Välj mellan en riktig festmåltid, en lyxig champagnefrukost eller förstklassig uppvaktning med både choklad och champagne.

Festmåltid, champagnefrukost och uppvaktning bokas här >

Observera att du måste ha bokat standardmat hos Fritidsresor innan du bokar (uppgraderar) din måltid till en Festmåltid eller Champagnefrukost. Går endast att boka på utresan.

När du reser med TUIfly Nordic finns möjlighet att mot betalning förboka vissa säten ombord.

För att boka sittplats

Du kan boka din favoritplats fram till fyra dagar före avresa. 

Din plats ombord går att reservera fram till fyra dagar före avresa.

Förbeställning av Taxfree varor

När du flyger med TUIfly Nordic kan du enkelt förbeställa dina taxfreevaror via webben. Om man reser till Bulgarien eller Italien kan man tyvärr inte beställa alkohol eller cigaretter. Övriga varor går bra att beställa. 

I vår Holidayshop kan du välja mellan fler än 800 märkesvaror, till priser som är upp till 70% lägre än i gallerian hemma. Du shoppar alltid med lägsta-pris-garanti. 

Klockor från GANT, smycken från Pilgrim, doftnyheter som Madonnas senaste, solglasögon från Ray-Ban och kosmetika från Lancôme, Clinique och YSL, är bara några exempel av vad du kan hitta i vår Holidayshop.

När kan du beställa

Du förbeställer dina varor från 30 dagar före avresan fram till 5 dagar före avresan till både ut- och hemresan. Ombord, på väg till ditt resmål, kan du komplettera din beställning för hemresan.

Här beställer du dina varor >

Incheckningen öppnar mellan 2-3 timmar före avgång och stänger en timme innan avgång. Var gärna ute i god tid.

Online check-in

När du flyger med  TUIfly Nordic eller Thomson Airways och har förbokat din plats ombord finns det nu möjlighet att enkelt checka in via internet. Redan 14 dagar före avresa öppnar incheckningen och håller öppet fram till 3 dagar innan avresa. Därefter finns ytterligare tillfälle att mellan 48 timmar innan avresa fram till 15 timmar innan avgång kunna checka in via internet.  

Det går även att checka in via mobilen och få ett mobilt boardingkort. Samma bokningsregler gäller då som för internet check-in. 

Har du inte redan bokat din plats ombord, tveka inte att förboka din favoritplats, så kan du sedan påbörja din semester enkelt och bekvämt. 

Om du har valt att inte förboka din sittplats blir du automatiskt tilldelad en plats. Du kan enkelt och bekvämt checka in via Internet eller via mobilen med start 48 timmar innan avresa fram till 15 timmar innan avgång. Observera att det inte är möjligt att byta sittplats så nära in på avresa. 

Internet check-in är endast tillgängligt för utresor från Norden och till utvalda resmål. 

Boka online här >

Incheckningsautomater

För att slippa incheckningsköer kan resande med TUIfly Nordic använda incheckningsautomater på flygplatserna Arlanda, Kastrup och Gardemoen. Automaterna finns i incheckningshallen, ofta i anslutning till TUIfly Nordics incheckningsdiskar och är tydligt märkta med researrangörens namn. 

Använd bokningskoden

Genom att slå in bokningskoden som finns på färdhandlingen i automaten och följa instruktionerna checkar du enkelt in dig och ditt resesällskap. 

Automaten skriver till sist ut boardingkort och bagageremsor. Riv först av kvittot från bagageremsorna och spara. Fäst sedan remsan runt väskans handtag. Därefter lämnas bagaget vid incheckningsdiskens Bagage Drop där id-kontroll på samtliga i resesällskapet görs.

Mat och dryck

Ombord har du möjlighet att köpa olika drycker och förfriskningar till förmånliga priser från dryckesvagnarna som går genom kabinen under flygningen.

Vad som gäller för måltider ombord finner du här >

Underhållning

Filmer

Flygningar med Boeing 737

På samtliga flygningar visar TUIfly Nordic en aktuell långfilm. För att få tillgång till ljud behöver man hörlurar som säljs av kabinpersonalen efter start. 

För att läsa mer vilka filmer som visas så hänvisar vi till TUIfly Nordics hemsida 

Flygningar med Boeing 767

Reser du med TUIfly Nordics Boeing 767, har du möjlighet att njuta av en egen TV-skärm med underhållning. Helt individuellt, med möjlighet att trycka paus när du vill, kan du ta för dig av ett stort utbud med bland annat: 

 • Toppaktuella biofilmer
 • Populära TV-serier• Disneyfilmer
 • Musik
 • Spel
 • Inspirationsfilmer från Fritidsresors och TEMAs resmål

Tillgång till underhållningssystemet är inkluderat i Premium Class och Blue Comfort. I Economy Class så tillkommer en avgift för att få tillgång till systemet. Denna avgift betalas ombord.

Läs mer om flygklasser här >

Betalning ombord

TUIfly Nordic accepterar:

 • alla de vanligaste betal- och kreditkorten (dock ej elektronkort)
 • alla nordiska valutor (SEK, NOK, DKK och Euro)
 • US dollar och thailändska bath (dock ej mynt)

 

Vi uppmuntrar alla våra gäster att betala med kort eller sätta upp inköpen på faktura, eftersom vi kan ge allra snabbast service då. Vi accepterar alla de vanligaste betal- och kreditkorten (dock ej elektronkort). Vi tar självklart även emot våra nordiska valutor (SEK, NOK, DKK och Euro) samt US dollar och thailändska bath (dock ej mynt).

För er som rörelsehindrad resenär på TUIfly Nordic.

Det är viktigt att ni meddelar vid bokningstillfället om ni behöver assistans på flygplatsen. Med detta avses exempelvis bärhjälp eller att ni behöver en rullstol för att komma ombord på flygplanet.

Resenärer med manuell rullstol ombedes att kontakta oss om höjden på rullstolen överstiger 86 cm vilket är max höjd. Går den manuella rullstolen och fälla ihop behöver detta inte rapporteras. 

Resenärer med eldriven rullstol måste ange längd, höjd, bredd, vikt samt batterityp samt om den ihopfällbar. Informationen sändes till nedanstående e-postadress så snart bokningen är gjord – allra senast fem arbetsdagar före avresa. 

TUIfly Nordics kundservice:

TUIfly Nordic rekommenderar gravida gäster att ta med ett läkarintyg för alla flygningar efter 32:a veckans graviditet.

Till och med den 36:e graviditetsveckan går det bra att resa på flygningar inom Europa. Observera att även hemresan skall vara inom denna period. Om tvillingar väntas gäller hemresa inom vecka 32.

För resor till andra länder kan kan andra regler gälla, vi rekommenderar därför att du kontrollerar med ditt eget försäkringsbolag.