Om företaget

Hej, här hittar du information om vårt företag i Sverige, Norden och Världen.

TUI Nordic är den nordiska resekoncernen, som i folkmun kallas för ”Fritidsresegruppen”.

I TUI Nordic ingår varumärkena Fritidsresor, danska Star Tour, norska Star Tour, finska Finnmatkat samt TEMA, Nazar, WonderCruises och flygbolaget TUIfly Nordic.

TUI Nordic, med en nordisk marknadsandel på 20 procent 2014, är också den största charterreseaktören på den svenska marknaden sett till ställd resegaranti hos Kammarkollegiet.

Bolaget bildades av Bengt Bengtsson och Håkan Hellström 1961 i Sverige, då med namnet ICA Resor.

Idag erbjuder TUI Nordic charterresor, flyg och kryssningar. Några av de populäraste resmålen är Kanarieöarna, Thailand och Turkiet.

Vår vision ”Making Holiday Dreams Come True” omfamnar allt vi gör och hjälper oss att fokusera på att leverera pålitliga, trygga och upplevelserika minnen till våra resenärer.

TUI Group

Sedan år 2000, samma år som Fritidsresor introducerade säker on-linebetalning på sina webbplatser, är den nordiska koncernen en del av världsledande resekoncernen TUI Group.

TUI Group är världens ledande turistkoncern med verksamhet i omkring 180 destinationer världen över.

Koncernen är baserad i Tyskland och TUI Groups aktie är med i både FTSE 100 index, som är ledande på Londonbörsen och Tyska MDax.

Under det finansiella året 2013/14 noterade TUI Group en omsättning om €18.7bn och ett operativt resultat om €869m.

Gruppen har omkring 77,000 anställda i 130 länder och erbjuder sina cirka 30 miljoner kunder heltäckande service från bokning till hemkomst. TUI täcker med sin verksamhet hela den turistiska värdekedjan, vilket innefattar ledande researrangörer 1,800 resebyråer i Europa, sex flygbolag med mer än 130 medium- och långdistansflygmaskiner, mer än 300 gruppägda hotell däribland RIU och Robinson.

Med kryssningsfartyg som MS Europa och lyxkryssningsfartyget MS Europa 2, TUI Cruises “Mein Schiff” flottan och fartyg under varumärket Thomson Cruises i Storbritannien så är TUI väl positionerat på den starkt växande kryssningsmarknaden.

Globalt ansvarför hållbar ekonomi, ekologi och social verksamhet är grundläggande i vår företagskultur. Som den enda turistgruppen i världen är TUI är medlemmar av FNs Global Compact. Samtidigt är koncernen listad på välrenommerade Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Läs mer om TUI Group här