Fritidsresors Ayia Napa
S?k pris och boka resa

Resor till Ayia Napa

Res till Ayia Napa på Cypern och stanna en del av hösten eller vintern. Det här är en säsong då klimatet är ljuvligt och du slipper trängas. Ayia Napa har ett litet men trevligt utbud av restauranger och fina promenadstråk längs havet. Läs mer

Res till Ayia Napa på Cypern och stanna en del av hösten eller vintern. Det här är en säsong då klimatet är ljuvligt och du slipper trängas. Ayia Napa har ett litet men trevligt utbud av restauranger och fina promenadstråk längs havet.

Våra prisvärda långtidsresor till Ayia Napa finns från mitten av oktober till mitten av april. Reslängderna varierar från en dryg månad upp till nästan ett halvår. Perfekt för den som vill njuta av klimatet, cykla, vandra och träffa nya vänner.

Veckoresor kring julhelgerna
Dessutom har vi tvåveckorsresor i december-januari för den som vill fira jul- och nyårshelgerna i ett skönare klimat. Det är också en möjlighet för dig som stannar länge på Cypern att ta emot släkt och vänner som kommer ner för att fira jul. Om de vill dela rum med dig  brukar hotellet kunna ordna det mot kostnad för extrabädd.

Fridfullt i Ayia Napa
Ayia Napa är sommartid ett av hela Medelhavets livligaste resmål, men förvandlas under oktober–april till en rofylld och behaglig plats vid havet. Det finns fina promenadvägar utmed stränderna och hyr du en cykel finns det många bra cykelbanor. Byns hjärta med ett venetianskt kloster från 1500-talet omges av smågator med kaféer. Strax nedanför har du hamnen och fiskrestaurangerna. Under vinterhalvåret finns det ett mindre utbud av restauranger i Ayia Napa. Mer av butiker och supermarket hittar du i byn Paralimni, tio kilometer från Ayia Napa, dit du lätt tar dig med buss.

Våra hotell

  • Callisto, lägenhetshotell vid havet med spa, gym och bastu. Vår personal ordnar aktiviteter
  • Atlantica Sungarden, många faciliteter och panoramamavy över havet
  • Bägge hotellen har pooler både utomhus och inomhus


Säsong med skönt väder

Hösten har ett ljuvligt klimat med sensommarvärme och vintern är mild. Även om badtemperaturerna inte är så höga i januari–mars så är det runt 15–20 grader i luften. Tidigt på våren blommar mandelträd och orkidéer. Längre fram mognar aprikoser, fikon, bananer och många andra frukter.

Utflykter och aktiviteter
Fritidsresors guider ordnar ibland aktiviteter på hotellen och utflykter på ön. Programmet varierar från månad till månad. Vandringsturer, bouleturneringar, gymnastikpass och dans är bara några exempel. Ibland är det våra gäster själva som tar initiativ till olika aktiviteter.

Visa mindre

Beräknad flygtid:

4 tim 20 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda

Transfer:

Från flygplatsen till första hotellstopp i Ayia Napa cirka 45 minuter. Visa mer

Från flygplatsen till första hotellstopp i Ayia Napa cirka 45 minuter.

Busstransfer är ett tillval som kan förbokas hemifrån mot en kostnad. Reseledare möter på flygplatsen men medföljer inte i bussen.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell