Fritidsresors Dominikanska republiken

Resor till Dominikanska republiken

Res till Dominikanska republiken om du söker ett Karibien för alla plånböcker. Här lever du billigare än på mer lyxinriktade grannöar och de flesta hotellen har All Inclusive. Läs mer

Res till Dominikanska republiken om du söker ett Karibien för alla plånböcker. Här lever du billigare än på mer lyxinriktade grannöar och de flesta hotellen har All Inclusive.

Samtidigt är det tropiska klimatet lika generöst och palmerna reser sig lika stolta invid långa ljusa stränder. I det turkosskimrande havet är medeltemperaturen 26–28 grader och korallreven inbjuder till snorkling och dykning.

Karibiska rytmer
Som i hela Karibien hör du medryckande dansmusik överallt – på stranden, från barerna, i butiker och taxibilar. I Dominikanska republiken är det inte minst merengue och bachata som man älskar att röra höfterna till. Livsglädjen smittar av sig och det är svårt att inte bli förtjust i befolkningen med sitt blandade ursprung från både Afrika, Europa, USA och Asien.

Regnskog och kolonialstäder
En bit in från kusten väntar regnskogsklädda berg, vattenfall och odlingar av sockerrör. Det är klart värt att göra en utflykt till huvudstaden Santo Domingo, Karibiens äldsta stad med kyrkor och palats från spanjorernas första tid i Nya världen.

Välj mellan sju resmål
För familjer som vill ha en skön (och prisvärd!) allt-i-ett-semester har vi flera tips. I Bahia de MaimonRio San Juan och Playa Dorada finns flera resorthotell med All Inclusive, sportaktiviteter och underhållning. Costa Dorada är ett annat resmål där All Inclusive-hotellen ligger på rad. Vill du däremot bo på ett resmål med lite mer småstadskänsla ska du titta på Cabarete eller Las Terrenas. Här finns shoppingstråk, restauranger och musikbarer med karibiska rytmer. Reser du utan barn och ser fram emot en lite lyxigare semester är vårt hotell på paradisön Cayo Levantado bland det bästa du kan välja, resmålet heter Samana.

Bekväm flygresa
Bara hos Fritidsresor kan du flyga från Stockholm till Dominikanska republiken med Boeing 787 Dreamliner – världens modernaste passagerarflygplan. Hög komfort, bättre benutrymme, individuell bildskärm och kortare flygtid är några av fördelarna. Väljer du en tvåveckors- eller treveckorsresa kan du kombinera två resmål veckovis för att uppleva mer. Det  finns dessutom resor för dig som bara vill stanna borta en vecka. 

 

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell

Fritidsresors Dominikanska republiken