Resor till Grekland – Patmos och Samos i kombination

Patmos är en liten, vykortsvacker ö. Med charmig hamn, en romantisk stad på en klippa, gröna vandringsleder och små badstränder. Samt unika sevärdheter i spåren av aposteln Johannes, som fick sin bibliska uppenbarelse här på ön. Vår tvåveckors kombinationsresa ger dig en vecka på Patmos och en vecka på Samos. Läs mer

Patmos är en liten, vykortsvacker ö. Med charmig hamn, en romantisk stad på en klippa, gröna vandringsleder och små badstränder. Samt unika sevärdheter i spåren av aposteln Johannes, som fick sin bibliska uppenbarelse här på ön. Vår tvåveckors kombinationsresa ger dig en vecka på Patmos och en vecka på Samos.

I den färgstarka hamnstaden Skala på Patmos ankrar kryssningsfartyg och lyxyachter upp utanför en elegant strandpromenad. Strax intill finns shoppinggator, kaféer, en liten strand och många bra restauranger.

Klippstaden Chora med Johannesklostret
På berget ovanför ligger staden Chora med det imponerande Johannesklostret. Redan från båten ser du dess krenelerade murar höja sig som en sagoborg på klippan. Klostret grundades 1088 och har en skattkammare med smycken, silverföremål och 200 ikoner.

Johannes uppenbarelse
I en kyrka längs vägen upp från Skala finns grottan där Johannes hörde Guds röst. Han fick veta hur tidens slut skulle förebådas av änglar, basuner och störtande stjärnor – en vision som kom att bli den sista boken i Bibeln. Den som vill motionera kan följa en brant gångstig från Skala till Chora på ungefär en timme, annars är det enkelt att ta buss eller taxi.

Små och stora stränder
Kring Patmos finns ett tiotal badstränder, från den lilla grusstranden inne i Skala till Kamposstranden några kilometer norrut och den fina Psili Ammos-stranden i en bukt på sydsidan, dit det går badbåtar från Skala.


Hotell på Patmos
  • Hotell Skala FFF med trivsam atmosfär och bra läge vid strand och strandpromenad i Skala
  • Hotell Patmos Aktis FFFFF vid stranden Grikos tre km utanför staden, med spa, gym och möjlighet att uppgradera till etagesvit med privat pool
  • Läs mer i hotellpresentationerna nedan

Hotell på Samos
Den andra veckan tillbringar du alltså på den större ön Samos, som presenteras närmare under länkarna nedan. Du kan välja vilket hotell du vill på följande resmål:

Så funkar det
Flyget från Skandinavien landar på Samos, där du får busstransport (ca 15 min) till hamnen för båtresa (ca 3,5 tim) till Patmos. Viss väntetid kan förekomma inför båtens avgång. Efter sju övernattningar på Patmos åker du tillbaka till Samos för att tillbringa sju nätter där innan du flyger hem.


I priset ingår
  • Flyg Skandinavien–Samos t/r
  • Båtresa Samos–Patmos t/r
  • Sju hotellövernattningar på vafritt hotell på Patmos
  • Sju hotellövernattningar på valfritt hotell på Samos
  • Alla transporter mellan hamnarna och hotellen
  • OBS! Transport från och till flygplatsen ingår däremot inte, utan är ett tillval som kan bokas samtidigt med resan

Ett viktigt förbehåll
Om ditt flyg skulle landa sent på ankomstdagen kan det innebära att anslutning till färjan Samos–Patmos inte går att hinna samma dag. I så fall får du en första övernattning på Samos, på ett hotell som är standardmässigt likvärdigt med det du valt på Patmos. Följande förmiddag hämtas du för färd till Patmos. Du får i så fall sex hotellnätter på Patmos.

Visa mindre
Beräknad flygtid: 4 tim 5 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.
Transfer: I kombinationsresans pris ingår flyg t/r Skandinavien–Samos, båtresa Samos–Patmos t/r (ca 3 tim 30 min) och alla transporter mellan hamnarna och hotellen. Viss väntetid kan förekomma inför båtens avgång. Visa mer

I kombinationsresans pris ingår flyg t/r Skandinavien–Samos, båtresa Samos–Patmos t/r (ca 3 tim 30 min) och alla transporter mellan hamnarna och hotellen. Viss väntetid kan förekomma inför båtens avgång.

Transporten från och till flygplatsen på Samos är däremot valfri och bokas som ett tillval mot en kostnad samtidigt som resan.

Obs! Ett viktigt förbehåll
Om ditt flyg skulle landa sent på ankomstdagen kan det innebära att anslutning till färjan Samos–Patmos inte går att hinna med samma dag. I så fall ordnar vi en första övernattning på Samos (på hotell som är likvärdigt med ditt hotell på Patmos). Följande förmiddag hämtas du för båttransport till Patmos. Du får i så fall sex hotellnätter på Patmos.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell