Fritidsresors Korfu stad

Resor till Korfu stad

Res till Korfu stad om du vill ha en omväxlande semester med romantisk stämning och många intryck. Kulturhistoria, shopping, hamnstadsatmosfär, spännande restauranger och charmiga gränder i gamla stadskvarter – här finns rubbet. Våra hotell passar dig som vill bo bra på promenadavstånd från stadskärnan. Läs mer

Res till Korfu stad om du vill ha en omväxlande semester med romantisk stämning och många intryck. Kulturhistoria, shopping, hamnstadsatmosfär, spännande restauranger och charmiga gränder i gamla stadskvarter – här finns rubbet. Våra hotell passar dig som vill bo bra på promenadavstånd från stadskärnan.

Korfu stad är en spännande mix av grekisk, bysantinsk, italiensk och brittisk kultur. Här härskade venetianarna i 400 år och deras eleganta arkitektur lever kvar sida vid sida med franska arkader och brittiska monument.

Borgar och segelyachter
Två venetianska borgar ramar in gamla stans gator och kullerstenstorg. Här finns både en stor kryssningshamn och flera marinor med eleganta segel- och motorbåtar.

Gamla stan – ett världsarv
Korfus gamla stad är med på Unescos världsarvslista och gränderna här kantas av venetianska adelspalats. Medelpunkten är den stora Spianadaplatsen, Esplanaden, med en gräsplan för cricket och eleganta kaféer i skuggande grönska.

Shopping och nöjesliv
Från Listonterrassens kaféer kan du se de antika marmorstatyerna på Arkeologiska museet. Med bra shoppingmöjligheter, många bra restauranger och klubbar lever Korfu stad upp till vad man väntar sig av en lite större stad.

Rekommenderade hotell 

  • Corfu Mare, nära hamnpromenaden och nöjesgatan Ethnikis Antistasis i utkanten av stan
  • Cavalieri, mitt i stan, med takterrass
  • Aquis Mon Repos, nära stranden


Små och stora stränder
Stranden i Korfu stad är ganska liten men har en lång badbrygga. Det finns gott om fina stränder runt hela ön, den västra kusten har fina sandstränder medan östkustens badvikar oftare består av grus och klappersten. Med hyrbil eller lokalbuss kan du göra utflykter till olika stränder.

En doft av Italien
Korfu tillhör de Joniska öarna väster om grekiska fastlandet och influensen från Italien ger ön extra charm. Det finns gott om italienska restauranger och husfasaderna går i mjuka pastellfärger.

Utflyktstips

  • Örundtur bland palats, kloster och vackra vyer
  • De charmiga öarna Paxos och Antipaxos
  • Middag och shopping i Korfus gamla stadsdel
  • Dagstur till grannlandet Albanien


Kombinera med TEMA
TEMAs nya resa Det äkta Grekland tar dig från Korfu till vattenfallen i Edessa, världsarvet Meteora och munkarnas berg, Mount Athos. Resan kan kombineras med en vecka i Korfu stad.

 
Visa mindre

Beräknad flygtid:

3 tim 40 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.

Transfer:

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet. Visa mer

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet.

Boka transferbuss till hotellet
Ca 10 min med buss till första hotellstopp i Korfu stad. Bussen stannar oftast vid flera hotell och transfertiden kan därför variera. Guide möter på flygplatsen och visar dig till rätt buss.

Boka egen taxi direkt till hotellet
Boka en egen taxi för 1–4 personer (inklusive barn under 2 år) som direkt tar dig till hotellet från flygplatsen. Guide visar dig till taxin. Information om restid till varje hotell kan inte lämnas. Bilbarnstolar i taxibilar är ovanligt och kan inte bokas.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell