Fritidsresors Korfu stad

Resor till Korfu stad

Res till Korfu stad om du vill ha en omväxlande semester med många intryck. Kulturhistoria, shopping, salta bad, restauranger och gränder i gamla kvarter – här finns rubbet. Dessutom finns det både citynära hotell och vårt nya Blue Village Family Life i utkanten av stan vid stranden. Läs mer

Res till Korfu stad om du vill ha en omväxlande semester med många intryck. Kulturhistoria, shopping, salta bad, restauranger och gränder i gamla kvarter – här finns rubbet. Dessutom finns det både citynära hotell och vårt nya Blue Village Family Life i utkanten av stan vid stranden.

Korfu stad är en spännande mix av grekisk, bysantinsk, italiensk och brittisk kultur. Här härskade venetianarna i 400 år och deras arkitektur lever kvar sida vid sida med franska arkader och brittiska monument.

Borgar och segelyachter
Två venetianska borgar ramar in gamla stans gator och torg. Här finns både en stor kryssningshamn och flera marinor med eleganta segel- och motorbåtar.

Gamla stan – ett världsarv
Korfus gamla stad är med på Unescos världsarvslista och gränderna kantas av venetianska adelspalats. Medelpunkten är den stora Spianadaplatsen med cricketplan och eleganta kaféer i skuggande grönska.

Shopping och nöjesliv
Från Listonterrassens kaféer kan du se de antika marmorstatyerna på Arkeologiska museet. Med bra shopping, många restauranger och klubbar lever Korfu stad upp till vad man väntar sig av en lite större stad.

Rekommenderade hotell 

  • Blue Village Family Life Kerkyra Golf, öns bästa familjehotell
  • Corfu Mare nära hamnpromenaden och nöjesgatan Ethnikis Antistasis
  • Cavalieri, mitt i stan, med takterrass
  • Upplev mer under din semester genom att boka en vecka till på någon av Korfus andra orter


Små och stora stränder
Stranden i Korfu stad är ganska liten men har en lång badbrygga. Med hyrbil eller lokalbuss kan du göra utflykter till olika stränder på ön. Den västra kusten har fina sandstränder medan östkustens badvikar oftare består av grus och klappersten.

En doft av Italien
Korfu tillhör de Joniska öarna väster om grekiska fastlandet och influensen från Italien ger ön extra charm. Det finns gott om italienska restauranger och husfasaderna går i mjuka pastellfärger.

Utflyktstips

  • Örundtur bland palats, kloster och vackra vyer
  • Aqualand, 75000 m² stort vattenland
  • De charmiga öarna Paxos och Antipaxos
  • Dagstur till grannlandet Albanien

Alla utflykter går att förboka hemifrån 60 dagar innan avresa.

Kombinera med TEMA

Med TEMAs nya vandringsresa får du uppleva natursköna vandringar på både Korfu och Paxos. Resan Det äkta Grekland tar dig från Korfu till vattenfallen i Edessa, världsarvet Meteora och mycket mer. Resorna kan kombineras med en vecka i Korfu stad.

Visa mindre

Beräknad flygtid:

3 tim 40 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.

Transfer:

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet. Visa mer

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet.

Boka transferbuss till hotellet
Ca 10 min med buss till första hotellstopp i Korfu stad. Bussen stannar oftast vid flera hotell och transfertiden kan därför variera. Guide möter på flygplatsen och visar dig till rätt buss.

Boka egen taxi direkt till hotellet
Boka en egen taxi för 1–3 personer (inklusive barn under 2 år) som direkt tar dig till hotellet från flygplatsen. Information om restid till varje hotell kan inte lämnas. Bilbarnstolar i taxibilar är ovanligt och kan inte bokas.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell