Fritidsresors Theo FFF+
Familjefynd

Upplevelser i Grekland

På de flesta av våra resmål kan du boka utflykter hemifrån 60 dagar före din avresa. Klicka på fliken "Min resa" och logga in med ditt bokningsnummer för att se vad som gäller för just ditt resmål.

Min resa

På de flesta av våra resmål kan du boka utflykter hemifrån 60 dagar före din avresa. Klicka på fliken "Min resa" och logga in med ditt bokningsnummer för att se vad som gäller för just ditt resmål.

Typ av upplevelser

 • Båttur med snorkling

  Upptäck livet under ytan

  Att snorkla är enkelt och kul! Medelhavet har perfekta förhållanden för snorkling med sitt klara vatten. Följ med några timmar till havs! Läs mer

  Att snorkla är enkelt och kul! Medelhavet har perfekta förhållanden för snorkling med sitt klara vatten. Följ med några timmar till havs!

  Vi seglar ut från hamnen mot ön Theodorou som ligger utanför Platanias. Ön Theodorou är känd för sina Kri Kri-getter och förhoppningsvis får vi se några från havssidan.

  Vi stannar och snorklar utanför ön, under havsytan kan du få se både bläckfisk, sjöstjärnor och trumpetfisk om du har tur. Ombord på båten kan du sola, ta en svalkande dryck och bara njuta av lugnet och utsikten. Vi kommer även att stanna och snorkla vid ruinerna av ett störtat tyskt flygplan som sjönk under andra världskriget.

  Utflykten varar ca 3 timmar. Vissa lokala drycker ingår, från baren kan du köpa snacks, smörgåsar och övrig dryck. Välkommen ombord!

  Stäng

  Halvdag / Båtturer, vattensport & fiske

 • Båttur till Gramvoussa

  Turkost vatten och vita stränder

  En dag för livsnjutare och romantiker. Med båt tar vi oss till en av de vackraste stränderna på Kreta. Läs mer

  En dag för livsnjutare och romantiker. Med båt tar vi oss till en av de vackraste stränderna på Kreta.

  Vi tar båten från Kissamos på västligaste Kreta och du får gott om tid för avkoppling ombord med utsikt över havet och Kretas gröna berg. Målet är den lilla ön Gramvoussa cirka en kilometer från nordspetsen av halvön med samma namn. Väl framme på ön besöker vi det venetianska fortet som uppfördes på 1700-talet till skydd mot pirater. Efter ca 20 minuters vandring upp till fortet får du en hänförande utsikt över Kretas kust och hav. Därefter går färden den korta biten till den vackra bukten Balos på fastlandet. Där får du tid för bad och avkoppling på den ljusa korallstranden. Bukten är långgrund och det turkosskimrande vattnet skyddas av korallrev, vilket gör det extra barnvänligt att bada här.

  Stäng

  Heldag / Båtturer, vattensport & fiske

 • Cykling i bergen

  Upptäck Kretas kulturarv på cykel

  Upptäck Kretas historia och kultur från cykeln på slingriga småvägar, genom odlingar och bergslandskap. Följ med på en lagom utmanade cykeltur i bergen med en erfaren guide. Läs mer

  Upptäck Kretas historia och kultur från cykeln på slingriga småvägar, genom odlingar och bergslandskap. Följ med på en lagom utmanade cykeltur i bergen med en erfaren guide.

  Dagen börjar med cykling upp till Aptera-fortet där vi stannar till vid Malaxaplatån som har spektakulär utsikt. därefter  får du uppleva Kretas historia i koncerntrerat format. Allt från vackra minoiska väggmålningar, anrika fort, romerska cisterner till ett bysantiskt kloster och en amfiteater.

  Vi cyklar i lugn takt vidare till det grönskande Apokornos-området och Stylos källor. Här stannar vi till för lunch i skuggan under eukalyptusträden. Sedan cyklar vi vidare genom sömniga småbyar på odlingsvägar där vi avslutar dagen vid stranden i Kailves på nordkusten.

  Turen är 60 km lång varav 34 km är i nedförsbacke.

  Stäng

  Heldag / Sport

 • De södra stränderna

  Två av sydkustens pärlor

  Följ med till paradisstranden Elafonissi och upplev den grekiska vardagscharmen i fiskebyn Paleochora.  Läs mer

  Följ med till paradisstranden Elafonissi och upplev den grekiska vardagscharmen i fiskebyn Paleochora. 

  Elafonissi är en finkornig sandstrand som färgats rosa av miljontals koraller och snäckor, något som ger hela området en prägel av en tropisk övärld. Här kan du sola, bada och bara njuta av den vackra utsikten.

  På väg till stranden besöker vi byn Voulgaro och prövar den lokala rätten kalitsounaki. 

  Efter en härlig stund på Elafonissistranden kliver vi ombord på en båt som tar oss med till den lilla byn Paleochora. Båtresan till Paleochora är mot extra kostnad och betalas på plats, du kan istället välja att kostnadsfritt åka med buss istället.
  Paleochora är blandningen av semesterharmoni och grekiskt vardagsliv. Du stöter på ortodoxa präster på väg mellan kyrkan och bageriet, eller ser husmödrar pyssla med sina oreganokrukor medan kattungar sover på stolen intill.

  Ytterst på halvön ligger en småbåtshamn med fiskebåtar. På en kulle strax intill finns ruinerna av en venetiansk borg från 1200-talet. Från Paleochora går färden tillbaka mot nordkusten igen efter en dag fylld av sol, bad och nya upptäckter. Ordningen på stoppen kan ändras.

  Stäng

  Heldag / Natur & Friluftsliv

 • Elafonissi Express

  Kretas Maldiverna

  Vi tar dig genom en dramatisk natur med buss till Kretas Maldiverna, stranden Elafonissi. Läs mer

  Vi tar dig genom en dramatisk natur med buss till Kretas Maldiverna, stranden Elafonissi.

  Upplev det omtalade Elafonissi, en paradisstrand och halvö på södra Kreta!

  Vi tar dig dit med buss och väl framme vid Elafonissi möts vi av den finkorniga stranden som färgats rosa av miljontals koraller och snäckor. Det ger hela området en prägel av en tropisk övärld. Här kan du sola, bada och bara njuta av den vackra utsikten.

  På vägen hem besöker vi även grottorna i Agia Sofia och den lilla byn Elos som är känd för sina kastanjeträd.

  Stäng

  Heldag / Natur & Friluftsliv

 • En kväll i Chania

  En romantisk kväll i staden

  Vandra på de små gatorna och i den venetianska hamnen i Chania, en stad med lång historia och med en kosmopolitisk atmosfär trots sin storlek. Läs mer

  Vandra på de små gatorna och i den venetianska hamnen i Chania, en stad med lång historia och med en kosmopolitisk atmosfär trots sin storlek.

  Kvällen inleds med en guidad tur bland Chanias mysiga smågator som kantas av småbutiker och tavernor.

  I hamnen serveras vi meze på restaurang Zepos. Vi åker även på en båttur till ön Theodorou. På båten serveras ett glas raki och en liten fruktsallad samtidigt som ni har första parkett för solnedgången.

  Ni får även tid till att strosa runt på egen hand i Chanias gamla hamnkvarter där stadslivet inte tar slut bara för att solen gått ner.

  Ordningen kan ändras beroende på när solen går ner. Dryck till middagen ingår ej.

  Stäng

  Kväll / Historia & Kultur

 • Grekisk afton

  Sång, mat och dans i botaniska trädgården

  Följ med på en festlig helkväll, där det serveras vällagad grekisk husmanskost och vin medan dansare och musiker underhåller. Läs mer

  Följ med på en festlig helkväll, där det serveras vällagad grekisk husmanskost och vin medan dansare och musiker underhåller.

  Grekisk mat, musik och dans är något av ett ”måste” när man besöker detta land. Följ med upp i bergen till den botaniska trädgården utanför Chania. Innan middagen kan du strosa runt i trädgården bland blommor, växter och fruktträd eller bara njuta av utsikten från restaurangens terrass. Under kvällen blir vi underhållna av grekiska dansare och musiker medan vi kan njuta av massor av grekisk mat. För den som önskar brukar det även finnas tillfälle att lära sig några danssteg.

  Stäng

  Kväll / Mat, dryck & underhållning

 • Jeep safari

  Upplev Kretas natur på nära håll

  Följ med på tur i Vita bergen med kultur- och naturupplevelser. Jeepturen är perfekt för att utforska den omväxlande bergsterrängen. Vi kommer att kunna ta oss till höjder som ger en fantastisk utsikt över Chania och landskapet. Läs mer

  Följ med på tur i Vita bergen med kultur- och naturupplevelser. Jeepturen är perfekt för att utforska den omväxlande bergsterrängen. Vi kommer att kunna ta oss till höjder som ger en fantastisk utsikt över Chania och landskapet.

  Under dagen kommer vi besöka en av öns mest berömda vingårdar. Här blir det en guidad rundvisning där vi får lära oss allt om Kretas vinframställning och vi kommer även få prova gårdens viner. Uppe i bergen får vi uppleva Kretas natur på nära håll, har vi tur träffar vi både getter och örnar. I byn Therisso blir det stopp för lunch, den lokala tavernan bjuder in oss att smaka på kretensiska specialiteter. Efter lunch fortsätter vi på en liten stenig väg till vår resas högsta punkt, 1150 meter. Här får vi uppleva en del av Kretas historia, vi besöker en "Mitato" som är en gammal herdebostad och vi får veta allt om herdens livstil. På resan tillbaka åker vi genom den fantastiska ravinen Therisso som tar oss ner till Chania.

  Stäng

  Heldag / Natur & Friluftsliv

 • Knossos & Heraklion

  Tjurkult och ormgudinnor

  Kung Minos palats i Knossos är Kretas mest berömda sevärdhet och något du inte får missa. Här kämpade hjälten Theseus mot odjuret Minotaurus i labyrinten. Läs mer

  Kung Minos palats i Knossos är Kretas mest berömda sevärdhet och något du inte får missa. Här kämpade hjälten Theseus mot odjuret Minotaurus i labyrinten.

  Knossos är det största av öns minoiska palats som upptäcktes under utgrävningar efter att ha legat begravda i tusentals år. Den minoiska högkulturen nådde sin höjdpunkt cirka 1500 f Kr och skapade enastående palats, vackra mosaiker, utsökta smycken och konstföremål som kommit i dagen genom arkeologiska utgrävningar. Vår kunniga guide för dig in i 4.000 år gamla myter som kretsar kring tjurkult, dubbelyxor och ormgudinnor. Och om hjälten Theseus kamp mot odjuret Minotaurus i labyrinten och prinsessan Ariadnes sätt att rädda honom med hjälp av en tråd. Allt sägs ha ägt rum här och vissa delar av palatset är återuppbyggda så att man lätt kan föreställa sig denna Europas äldsta civilisation. Vi besöker även det arkeologiska museet, där du får se ännu fler fynd som berättar om Kretas rika och spännande förflutna.

  Stäng

  Heldag / Historia & Kultur

 • Limnoupolis vattenpark

  En av Kretas bästa vattenparker

  Koppla av i Lazy River, släng dig utför Kamikazestupet eller testa Twister tills du blir yr. Helt enkelt en dag för badtokiga i alla åldrar! Läs mer

  Koppla av i Lazy River, släng dig utför Kamikazestupet eller testa Twister tills du blir yr. Helt enkelt en dag för badtokiga i alla åldrar!

  Bussen hämtar upp dig och kör dig genom natursköna omgivningar till Limnoupolis vattenpark. Här finns det gott om plats för dig som bara vill njuta av solen och ta ett dopp och för dig som gillar fartfyllda åkturer erbjuder vattenparken en mängd sådana!

  Det här sägs vara den av Medelhavets vattenparker som erbjuder flest aktiviteter för barn. Här finns en stor pool och vattenrutschkanor och åkattraktioner som Black Hole, Triple Twist, Crazy River och LazyRiver. Dessutom finns barnpool, jacuzzi, flera barer och snackbarer och en restaurang inne på området. Missa inte chansen till en fartfylld dag för hela familjen!

  Stäng

  Heldag / Inträde & biljett

 • Naturvandring

  Vandring genom Kretas vackra natur

  En vandringstur genom cypress- och pinjeskog, längs bergsstigar med vidsträckt utsikt. En höjdpunkt under dagen är Therissos-ravinen med spektakulära klippformationer. Läs mer

  En vandringstur genom cypress- och pinjeskog, längs bergsstigar med vidsträckt utsikt. En höjdpunkt under dagen är Therissos-ravinen med spektakulära klippformationer.

  Dagen börjar på ett orangeri där vi bjuds på nyplockade citrusfrukter. Efter det beger vi oss till Zourva och därifrån uppåt genom skogen med pinjeträd och cypresser. Ju högre vi vandrar desto mer ändras landskapet omkring oss och du får uppleva Kretas berg och natur på nära håll. 

  Innan vi beger oss hemåt stannar vi till i en glänta för kall dryck och att samla krafterna. Sedan beger vi oss nedåt tills vi kommer till den spektakulära Therissos-ravinen. Här stannar vi till för att ta in utsikten och de vertikala klippformationerna. 

  Stäng

  Heldag / Natur & Friluftsliv

 • Piraterna i Soudaviken

  Härlig dag på havet för hela familjen

  Njut av en avkopplande dag till havs, fylld av roliga upptäckter, bad och sol, för alla åldrar. Läs mer

  Njut av en avkopplande dag till havs, fylld av roliga upptäckter, bad och sol, för alla åldrar.

  Vi kryssar genom Soudaviken och gör ett flertal badstopp från båten i det kristallklara vattnet. Vi serveras en enkel lunch ombord medan vi färdas mot vårt huvudstopp, den mjuka sandstranden Marathi. Här finns det möjlighet att gå iland och njuta av ett par avkopplande timmar på en solstol eller en taverna. På båten har barnen möjlighet att träffa en pirat som underhåller de minsta under resans gång. Vid badstoppen har du också möjlighet att gå på plankan som på en riktig piratbåt. En härlig heldag för hela familjen!

  Stäng

  Heldag / Båtturer, vattensport & fiske

 • Santorini – båtbiljett

  Vackert som ett vykort

  Passa på tillfället att se Santorini – en av den grekiska arkipelagens mest spektakulära öar. Här köper du en båtbiljett. Läs mer

  Passa på tillfället att se Santorini – en av den grekiska arkipelagens mest spektakulära öar. Här köper du en båtbiljett.

  Kombinationen av vitkalkade hus, kritvita kapell med blå kupoler och enastående vackra vyer över havet gör ön till en av de allra vackraste i Europa. Huvudorten Thira ligger uppklättrad på kanten av en jättelik vulkankrater, vars insida stupar ner mot havet och hamnen 580 trappsteg nedanför. I trappstegsgränderna runt omkring finns vitkalkade hus med blå dörrar, små kaféer där män spelar backgammon, svartklädda gummor som vattnar kryddörter i gamla olivoljedunkar och vita kapell med blå kupoler. Med andra ord just sådant vi förknippar med bilden av en grekisk småstadsidyll. Du kan välja att följa med på en guidad tur runt ön. Eller att bara strosa runt på egen hand bland hantverksbutiker, kaféer och restauranger i huvudorten Thira. Det finns även möjlighet att följa med på en guidad tur till vulkanen, mot en extra kostnad på 11 euro. Valet är ditt!

  Stäng

  Heldag / Inträde & biljett

 • Transferbiljett till hamnen – Santorini

  Som ett vykort

  Santorini - en av den grekiska arkipelagens mest spektakulära öar. Läs mer

  Santorini - en av den grekiska arkipelagens mest spektakulära öar.

  Detta är ett tillval till utflykten "Santorini – båt & ötur", endast transfer till och från hamnen. Båtturen till Santorini tar ca 3 timmar.

  Stäng

  Heldag / Inträde & biljett

 • Vandring i Imbrosravinen

  Ett eldorado för botaniker

  En lagom vandring på 8 kilometer för dig som vill uppleva det dramatiska landskapet på riktigt nära håll. Läs mer

  En lagom vandring på 8 kilometer för dig som vill uppleva det dramatiska landskapet på riktigt nära håll.

  För dig som vill mötas av blomdoft, spännande vyer, branta berg och ändå ”bara” vandra 8 km är Imbros en underbar utflykt. Vi startar i byn Imbros, belägen 720 m ö h och går ner mot havet till byn Kommitades. I ravinen finns många av Kretas endemiska växter – de som bara växer här på ön. Stigen lutar lätt nedför och vi vandrar i den uttorkade flodbädden som till större delen består av lösa stenar och grus. Bra skor som vandrarkängor eller gymnastikskor samt normal kondition är därför ett krav. Halvvägs finns det en rastplats där man kan äta medhavd mat eller kanske bara dricka vatten. Väl framme vid sydkusten finns möjlighet att äta lunch och ta sig ett bad innan vi beger oss tillbaka över bergen hemåt. Utflykten passar dig som vill njuta av motion och natur i härlig kombination!

  Stäng

  Heldag / Natur & Friluftsliv

 • Vandring i Samariaravinen

  Storslagna naturupplevelser

  Häng med på en tuff vandring i Europas längsta ravin, den 18 kilometer långa Samariaravinen. Ett måste för dig som är aktiv och i god fysisk kondition! Läs mer

  Häng med på en tuff vandring i Europas längsta ravin, den 18 kilometer långa Samariaravinen. Ett måste för dig som är aktiv och i god fysisk kondition!

  Den berömda Samariaravinen är Europas längsta, ca 18 km, och skär rakt igenom en platå av kalksten. På den punkt som kallas ”järnporten” skiljer det bara tre meter mellan väggarna som stiger lodrätt uppåt.

  Den i början branta nedstigningen förvandlas snart till ett behagligt lätt medlut och du följer ett litet vattendrag, vilket förklarar den bitvis lummiga grönskan.

  Efter vandringen får du tid på egen hand för att äta lunch på en mysig taverna eller bada. Vi avslutar dagen med en båttur till den lilla kuststaden Chora Sfakion där bussen som ska ta oss hemåt väntar. Det här är en storslagen naturupplevelse för alla med god kondition!

  Entré till Samaria Nationalpark 5€ och båtresan 11€ (6€ för barn) tillkommer. Ta med kamera, vandringsskor, ryggsäck med badkläder, något att äta samt en flaska vatten som kan fyllas på under vandringen.

  Stäng

  Heldag / Natur & Friluftsliv

 • Västra Kreta

  Västkustens höjdpunkter

  Vi kommer bland annat besöka ett kloster, en vingård och stranden Falassarna. Under dagen kan du provsmaka det lokal producerade vinet och lära dig om Kretas berömda olivolja. Läs mer

  Vi kommer bland annat besöka ett kloster, en vingård och stranden Falassarna. Under dagen kan du provsmaka det lokal producerade vinet och lära dig om Kretas berömda olivolja.

  Dagen börjar med ett besök i det ortodoxa klostret Gonia som är tillägnat Jungfru Maria. Klostret är från 1200-talet och byggt i venetiansk stil med många artefakter från den bysantinska perioden. Vidare besöker vi en familjeägd vingård i en liten by, där får vi smaka på några av traktens viner. Du kommer även lära dig om produktionen av Kretas berömda olivolja.

  Dagen avslutas på en av Kretas mest imponerande stränder, Falassarna, som ligger alldeles i nordvästra hörnet av ön. Här kan du njuta av den vita sanden, det turkosa vattnet och de natursköna omgivningarna.

  Under dagen ingår även lunch på en lokal taverna.

  Stäng

  Heldag / Historia & Kultur