Resor till Faliraki

Den fyra kilometer långa sandstranden har gjort Faliraki till ett av Rhodos mest populära resmål. Här finns vattenpark och ett livligt centrum med restauranger, musikbarer och nöjesfält. Andra delar är rofyllda och familjevänliga. Bland hotellen finns Familjefynd och ett Splash-hotell med eget vattenland. Läs mer

Den fyra kilometer långa sandstranden har gjort Faliraki till ett av Rhodos mest populära resmål. Här finns vattenpark och ett livligt centrum med restauranger, musikbarer och nöjesfält. Andra delar är rofyllda och familjevänliga. Bland hotellen finns Familjefynd och ett Splash-hotell med eget vattenland.

Faliraki ligger på Rhodos östkust, där stränderna är finast och man ofta är skyddad från vind och vågor. Den långa stranden sträcker sig från glest befolkade trakter i norr till själva tätorten i söder.

Både kvällsnöjen och avkoppling
På en liten höjd i Faliraki ligger den stora vattenparken. Närmast småbåtshamnen står parasollen tätt på stranden och vattensporterna är många. Även på bar- och restauranggatorna är pulsen hög under juli och augusti. Gott om småbutiker finns också. Men bara en kort bit därifrån är Faliraki stillsamt och nästan lantligt.


Rekommenderade hotell
  • Splash-hotellet Sun Palace med All Inclusive och eget vattenland
  • Louis Colossos Beach direkt vid stranden i kategorin Familjefynd
  • Femstjärniga Rodos Palladium


Utflyktstips
  • Stadsvandringar i Rhodos stad och Lindos
  • Grekisk afton med mat och underhållning
  • Dagstur till Marmaris i Turkiet
  • Fler förslag under fliken Utflykter i bilden här ovanför

Upptäck Rhodos med hyrbil
Redan hemifrån kan du boka prisvärda hyrbilspaket på 3–7 dagar för att smidigt ta dig runt på ön. Till Rhodos stad med sitt stora utbud av shopping och sevärdheter är det 13 km.

Kombinera med TEMA
TEMAs resa Vandring på Rhodos tar dig till undangömda trakter med blommor, berg och småbyar. Resan kan kombineras med en vecka i Faliraki.

Visa mindre
Beräknad flygtid: 4 tim 5 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda
Transfer: Från flygplatsen till första hotellstopp i Faliraki mellan 30 min till 1 timme, beroende på resväg. Visa mer

Från flygplatsen till första hotellstopp i Faliraki mellan 30 min till 1 timme, beroende på resväg.

Transfer är ett tillval som kan förbokas hemifrån mot en kostnad. Guide möter på flygplatsen men medföljer inte i bussen.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell