Kolymbia

Lugnt och strandnära, men ändå med så mycket att ge. Kolymbia är en grekisk semesterby i version två punkt noll. Du kopplar av på fräscha resorthotell med All Inclusive eller halvpension. Här finns familjekoncept som Blue Village Family Life och Blue Star men även ett femstjärnigt Sensimar för vuxna utan barn. Läs mer

Lugnt och strandnära, men ändå med så mycket att ge. Kolymbia är en grekisk semesterby i version två punkt noll. Du kopplar av på fräscha resorthotell med All Inclusive eller halvpension. Här finns familjekoncept som Blue Village Family Life och Blue Star men även ett femstjärnigt Sensimar för vuxna utan barn.

Kolymbia ligger i Afandoubukten, söder om Rhodos stad, med hav och grönklädda berg som grannar. Vid stranden av klappersten och grovkornig sand kan du hyra trampbåtar och kanoter. Eller följa med en utflyktsbåt till den fina naturstranden Tsambika bortom nästa udde.

Kaféer och småbutiker
Kolymbias huvudstråk är en flera kilometer lång allé av eucalyptusträd som går vinkelrätt upp från havet. Där ligger flera kaféer och restauranger intill småbutiker som säljer allt från närproducerad olivolja till stråhattar och bikinis.

Rekommenderade hotell

  • Blue Village Family Life Aegean Park med All Inclusive, vattenpark, barnklubbar, Bamses simskola, aktiviteter för ungdomar, träningspass och stark miljöprofil
  • Blue Village Family Life Aegean Blue med All Inclusive och samma aktiviteter som grannhotellet (se ovan)
  • Femstjärniga Sensimar Imperial resort & Spa by Atlantica för vuxna utan barn
  • Blue Star Holiday Villages Rhodes med All Inclusive, klätterbana, vin- och kaffebar och litet vattenland


Utflyktstips

  • Prova-på-dyk i vacker havsmiljö
  • Båttur till Marmaris i Turkiet med basarshopping
  • Dagsutflykt till Lindos och Rhodos stad

Du kan boka utflykterna hemifrån två månader innan du ska åka. 

Upptäck Rhodos med hyrbil
Redan hemifrån kan du boka hyrbil för en eller flera dagar för att smidigt ta dig runt på ön. Till Rhodos stad med sitt stora utbud av shopping och sevärdheter är det ungefär tre mil.

Kombinera med TEMA
TEMAs resa Vandring på Rhodos tar dig till undangömda trakter med blommor, berg och småbyar. Resan kan kombineras med en vecka i Kolymbia.

Visa mindre