Sardinien

Med långa vita stränder, gömda bergsbyar och småstäder där pastellfärgade hus lutar mot varann är Sardinien en ö att upptäcka. Snorkling, cykling och matupplevelser hör också till bilden. Fritidsresor har hotell i kategorier som Litet & familjärt och Nära till allt. Och ett Blue Village Family Life med allt från barnklubbar till träningspass.  Läs mer

Med långa vita stränder, gömda bergsbyar och småstäder där pastellfärgade hus lutar mot varann är Sardinien en ö att upptäcka. Snorkling, cykling och matupplevelser hör också till bilden. Fritidsresor har hotell i kategorier som Litet & familjärt och Nära till allt. Och ett Blue Village Family Life med allt från barnklubbar till träningspass. 

Stränder, gränder och närodlat
Sardinien är Italiens näst största ö och bjuder på mycket av just det som alla Italienfrälsta gillar mest. En omväxlande natur med vita sandstränder, lavendeldoftande vandringsleder och charmigt nötta småstäder. Och mat på närodlade råvaror som tillagats enligt sardisk tradition. Doftande skaldjurspasta, ostar, korvar och hembakat bröd hör till öns matkultur.

Att göra på Sardinien
Hyr en bil (eller en cykel!) och leta dig fram på slingrande småvägar runt ön eller häng med på någon av våra utflykter. Du kan vandra i Porto Contes naturpark, spela golf, göra en dagstur med båt till grannön Korsika eller segla katamaran. Till den fina sandstranden Stintino (La Pelosa) tar du dig enkelt med båt från Alghero.

Resor med TEMA
Vill du ha två semestrar i en kan du kombinera en vecka vid stränderna med någon av TEMAs resor. Välj mellan Rundresa på Sardinien och Cykling på Sardinien. Under Bilrundresa på södra Sardinien, Bilrundresa på norra Sardinien och Bilrundresa på Sardinien och Korsika ser du dig om på egen hand med hyrbil och förbokade hotell längs vägen. 

Välj resmål!
Under länkarna läser du mer om Sardiniens stränder, semesterutbud och bästa hotell. 

  • Alghero – mysig atmosfär bland krogar och glassbarer i gränderna, gångavstånd till fina Maria Pia-stranden.
  • Porto Conte – rofylld havsbukt med vårt eget Blue Village Family Life, fyllt av aktiviteter för alla åldrar.
  • Bosa – medeltidsstad på en kulle, här bor du på ett hotell med anor från 1700-talet.
  • Castelsardo – en av Italiens vackraste städer innanför medeltidsmurar
Visa mindre