Fritidsresors Espingueira

Resor till Espingueira

Espingueira på ön Boavistas nordkust är en unik plats med orörd natur och ett lugn som är som balsam för själen. Här bor du på Spinguera Ecolodge, ett hotell präglat av sofistikerad enkelhet, design och ekologisk mat. Du kan kombinera med en vecka vid stränderna i Santa Monica eller i fiskebyn Sal Rei. Läs mer

Espingueira på ön Boavistas nordkust är en unik plats med orörd natur och ett lugn som är som balsam för själen. Här bor du på Spinguera Ecolodge, ett hotell präglat av sofistikerad enkelhet, design och ekologisk mat. Du kan kombinera med en vecka vid stränderna i Santa Monica eller i fiskebyn Sal Rei.

Vill du vila och gå ner i varv under semestern så är det här du ska bo. På Spinguera Ecolodge får du en vecka bortom civilisationen. Du bor intill havet på en ecolodge som designats i harmoni med naturen. Maten som serveras är ekologisk, på den lilla gården odlar man grönsaker och tillverkar egen ost.

Ökenlandskapet Espingueira
Ön Boavista har ett spännande landskap med sanddyner, småbyar och milsvida stränder. Espingueira ligger bortom öns huvudväg, du åker hit på en smal, slingrande väg som bitvis är en stenöken. Byn består av en klunga små stenhus som är vårt hotell Spinguera Ecolodge. Från bergssluttningen har du öppna vyer över Atlanten.

Njutbar tystnad
Hotellet är omgivet av ett vidsträckt och kargt ökenlandskap med låga buskar här och där. Det finns ingen bebyggelse inom synhåll och man får en känsla av att befinna sig vid världens ände. Här njuter du av solen, de ljumma vindarna och den totala friden. Det enda som hörs är vinden och havets vågor. Stranden, med klappersten och sand, ligger några hundra meter nedanför hotellet. En perfekt plats för att ligga och läsa i hängmattan på den lilla terrassen vid strandkanten.

Spinguera Ecolodge
Hotellet ägs av en italiensk konstnär som har designat rummen i de små stenhusen på ett mycket personligt sätt med utgångspunkt från naturen. Man satsar på ekologisk mat och i den lilla restaurangen serveras bland annat rätter av kött, ost och grönsaker av egen produktion. Husen värms upp av solceller och man har valt att inte ha tv och internet.

Kombinera 
Från Espingueira är det ungefär 35 kilometer till öns huvudort Sal Rei, en liten fiskeby med färgglada hus, fiskebåtar, småbutiker och några restauranger och strandklubbar. Du kan kombinera en vecka i Espingueira med en vecka i Sal Rei eller vid de långa stränderna i Santa Monica på södra Boavista.

Visa mindre

Beräknad flygtid:

9 tim 20 min, inklusive teknisk mellanlandning på Kanarieöarna. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.

Transfer:

Från flygplatsen till Espingueira ca 35 km. Visa mer

Från flygplatsen till Espingueira ca 35 km.

Boka transfer till hotellet
Ca 45 min med jeep från flygplatsen till Espingueira. Transfertiden kan variera. Guider möter på flygplatsen och visar dig till rätt jeep.

Espingueira ligger isolerat, enda sättet att transportera sig dit är med fyrhjulsdriven bil.

Transport av specialbagage som exempelvis surfingbrädor kan endast ske i mån av plats, pris för surfingbräda ca 24 € t/r.

Visa mindre