Fritidsresors Playa del Carmen

Resor till Playa del Carmen

Playa del Carmen på Mayarivieran är en av kustens livligaste badorter med mycket att välja bland. Bad vid vita palmkantade stränder, snorkling vid korallrev, shopping, utflykter till mayatempel och chans att få simma med delfiner är bara några exempel. All Inclusive-anläggningarna är av hög klass, du kan också välja att bo lite enklare mitt i stan. Läs mer

Playa del Carmen på Mayarivieran är en av kustens livligaste badorter med mycket att välja bland. Bad vid vita palmkantade stränder, snorkling vid korallrev, shopping, utflykter till mayatempel och chans att få simma med delfiner är bara några exempel. All Inclusive-anläggningarna är av hög klass, du kan också välja att bo lite enklare mitt i stan.

Vissa av våra hotell ligger centralt i Playa del Carmen, en del i hotellstadsdelen Playacar och andra lite avskilt vid stränderna längs kusten. Väljer du All Inclusive får du en bekväm semester, som vid en jämförelse blir mycket prisvärd.

Livliga Playa del Carmen
Playa del Carmen är en semesterstad av karibiskt snitt med långa vita stränder och ranka kokospalmer. På och omkring huvudstråket Quinta Avenida, Femte avenyn, vimlar det av småbutiker, shoppingcenter, gatuartister och fantasifullt designade barer. För att inte tala om spännande restauranger på hela skalan från enkla taquerias till eleganta italienska förstaklasskrogar. Till synes ändlös löper den fina stranden utmed hela staden.

Gator och avenyer
Gatorna är numrerade som på Manhattan, med avenidas (avenyer) parallellt med havet och calles (gator) vinkelrätt mot dessa. Men där slutar likheterna, byggnaderna är sällan högre än två våningar.

Rekommenderade hotell

 • Två hotell i kategorin Vuxna & vänner för er som reser utan barn
 • El Tukan i kategorin Nära till allt
 • Grand Riviera Princess, i kategorin All Inclusive Beach där allt ingår i resans pris
 • Riu Palace Mexico, som fått toppbetyg av våra resenärer


Hotellstaden Playacar 
Playacar är en hel liten stadsdel med exklusiva hotell i utkanten av Playa del Carmen. Stränderna är av mjuk vit korallsand och nära hotellen finns ett litet shoppingcentrum. Du har nära till en 18-håls golfbana och till huvudgatan i Playa del Carmen är det bara ett par kilometer.

Generös All Inclusive
Alla våra hotell i Playacar har en generös variant av All Inclusive. Frukost-, lunch- och middagsbufféer, måltidsdrycker, smårätter vid poolen, drinkar i barerna, poolgympa, att låna en segeljolle på stranden och kvällsunderhållning ingår i resans grundpris. Du har även tillgång till pooler, restauranger och annat på flera av grannhotellen inom Riu-kedjan.

Bra snorkling och dykning
Nära inpå Mayarivieran hittar du många fina snorklingsplatser. Strax utanför kusten löper det hundra mil långa korallrevet The Great Mayan Reef. Även nybörjare kan hänga med på snorklingsturer och se havssköldpaddor och papegojfiskar.

Mayastäder och solpyramider
Det var just här i trakten som mayaindianernas högkultur blomstrade fram till spanjorernas invasion 1520. I tempelstäder som Chichén Itza, Coba och Tulum kan du se stora solpyramider med branta trappor på alla fyra sidor. Minst lika häftigt är det att se tempelruinerna och arenorna där man spelade ett rituellt bollspel vars resultat avgjorde vem som skulle bli offrad till gudarna. Under sommarsäsongen erbjuder vi utflykter med engelsktalande guide. 

Visa mindre

Beräknad flygtid:

Cirka 12 tim 45 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.

Transfer:

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet Visa mer

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet

Boka transferbuss till hotellet
Ca 1 timme med buss från flygplatsen till första hotellstopp i Playa del Carmen. Bussen stannar oftast vid flera hotell och transfertiden kan därför variera. Guide möter på flygplatsen och visar dig till rätt buss.

Boka egen taxi direkt till hotellet
Boka en egen taxi för 1–4 personer (inklusive barn under 2 år) som direkt tar dig till hotellet från flygplatsen. Guide visar dig till taxin. Information om restid till varje hotell kan inte lämnas. Bilbarnstolar i taxibilar är ovanligt och kan inte bokas.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell

 • Vuxna & vänner
  • Playa del Carmen

  Ocean Maya Royal FFFF

  Strandnära All Inclusive-hotell för vuxna

  Visa mer Visa mindre
  Kundbetyg 9,1 av 10
  Bad 20-100 m
  Centrum 18,5 km
  Pool / Barnpool Ja / Nej
  Restaurang / Bar Ja / Ja
  Köpenhamn 2016-05-19 15 dagar
  19 048:-
  BOKA NU
  • Playa del Carmen

  Riu Lupita FFF

  All Inclusive-hotell med egen strandklubb

  Visa mer Visa mindre
  Kundbetyg 8,5 av 10
  Bad 3 km
  Centrum 2,5 km
  Pool / Barnpool Ja / Ja
  Restaurang / Bar Ja / Ja
  Köpenhamn 2016-05-19 15 dagar
  18 948:-
  BOKA NU
 • Nära till allt
  • Playa del Carmen

  El Tukan FFF

  Enkelt, centralt och med djungelkänsla

  Visa mer Visa mindre
  Kundbetyg 6,4 av 10
  Bad 250-375 m
  Centrum 300 m
  Pool / Barnpool Ja / Nej
  Restaurang / Bar Ja / Ja
  Köpenhamn 2016-04-07 15 dagar
  15 498:-
  BOKA NU
  • Playa del Carmen

  Riu Tequila FFFF

  Ett av våra mest populära hotell i Mexico

  Visa mer Visa mindre
  Kundbetyg 8,9 av 10
  Bad 300-800 m
  Centrum 3 km
  Pool / Barnpool Ja / Ja
  Restaurang / Bar Ja / Ja
  Köpenhamn 2016-05-19 15 dagar
  20 648:-
  BOKA NU