Fritidsresors Puerto Aventuras

Resor till Puerto Aventuras

Puerto Aventuras har från grunden formgivits till en välordnad semesterort kring en exklusiv marina. Runt omkring den ligger hotell, restauranger och småbutiker. En fin sandstrand och en niohåls golfbana finns också. Vårt hotell i kategorin Familjefynd har All Inclusive och flera pooler. Läs mer

Puerto Aventuras har från grunden formgivits till en välordnad semesterort kring en exklusiv marina. Runt omkring den ligger hotell, restauranger och småbutiker. En fin sandstrand och en niohåls golfbana finns också. Vårt hotell i kategorin Familjefynd har All Inclusive och flera pooler.

På den barnvänliga stranden Fatima Bay kan du prova vattensporter som vindsurfing och dykning. Vill du ta en paus från stranden kan du spela tennis eller ta en golfrunda på golfbanan som ligger ett stenkast bort.

Restaurangtorg
Nöjeslivet i Puerto Aventuras är av det lugnare slaget och passar dig som gillar att bara strosa omkring och njuta av folklivet. Många av restaurangerna är samlade kring ett torg med utsikt över ett delfinarium där du kan titta på de lekfulla delfinerna. Det finns också några barer och klubbar för den som vill fortsätta kvällen.

Bra läge för utflykter

Puerto Aventuras ligger bra till om du vill se dig om under semestern. Det är bara 20 minuters bilresa in till Playa del Carmen om du vill ha mer av shopping och nöjen. Nästan lika nära, fast söderut, ligger Tulum där du kan bada vid en av Yucatánhalvöns vackraste stränder och gå på upptäcktsfärd bland templen i mayastaden.

Snorkling och dykning
Nära inpå Mayarivieran hittar du många fina snorklingsplatser. Strax utanför kusten löper det hundra mil långa korallrevet The Great Mayan Reef. Även nybörjare kan följa med på snorklingsturer och se havssköldpaddor och papegojfiskar.

U
tflyktstips

  • Snorkling i cenotes, undervattensgrottor
  • Mayakulturens tempelstäder Chichen Itza, Coba och Tulum med skandinavisk guide
  • Simma med delfiner
  • Djungeläventyr
  • Dagsturer till Isla Mujeres och Isla de Holbox


Kombinera med TEMA
Du kan också kombinera din sol- och-bad-resa till Puerto Aventuras med en guidad rundresa på Yucatanhalvön. Läs mer om TEMAs resor i Mexico.

Visa mindre

Beräknad flygtid:

Cirka 12 tim 45 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda

Transfer:

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet. Visa mer

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet.

Boka transferbuss till hotellet
Ca 1 timme 15 min med buss från flygplatsen i Cancún till första hotellstopp i Puerto Aventuras. Bussen stannar oftast vid flera hotell och transfertiden kan därför variera.
Boka egen taxi direkt till hotellet
Boka en egen taxi för 1–3 personer (inklusive barn under 2 år) som direkt tar dig till hotellet från flygplatsen. Information om restid till varje hotell kan inte lämnas. Bilbarnstolar i taxibilar är ovanligt och kan inte bokas.

Om du bokar Puerto Aventuras i kombination
Bokar du en kombinationsresa med annan ort på fastlandet eller ö går transfern ibland via ett antal hotell och resmål längs med vägen och ibland via flygplatsen där väntetid kan förekomma.

Bokar du en kombinationsresa med ön Isla de Holbox går transfern ibland via ett antal hotell och resmål längs med vägen, men aldrig via flygplatsen.

Visa mindre