Resor till Tulum

Den palmkantade vita stranden i Tulum anses vara en av världens finaste stränder. Trots det är den inte tätbefolkad, utan har en lugn och avspänd atmosfär. En bit härifrån ligger mayastaden Tulum uppflugen på en klippa. Du kan välja mellan flera mysigt småskaliga hotell direkt på stranden. Läs mer

Den palmkantade vita stranden i Tulum anses vara en av världens finaste stränder. Trots det är den inte tätbefolkad, utan har en lugn och avspänd atmosfär. En bit härifrån ligger mayastaden Tulum uppflugen på en klippa. Du kan välja mellan flera mysigt småskaliga hotell direkt på stranden.

Folklivet på stranden i Tulum är av en annan karaktär än i det betydligt livligare Playa del Carmen, som ligger 60 kilometer norrut. Allt är mycket laidback, här trivs inte minst ryggsäcksfolket, vilket inte är konstigt – stranden är som sagt unik med sin puderlika sand. En handfull restauranger ligger i strandkanten, ännu fler hittar du i den lilla staden Tulum som ligger en bit inåt land.

Mayastaden Tulum
Resmålet är perfekt för dig som vill passa på att få en inblick i mayakulturen. På en höjd ovanför stranden ligger den muromgärdade mayastaden Tulum där du bland annat hittar ruinerna av landmärket El Castillo. Innanför den breda muren finns utgrävningsområdet där du kan strosa omkring bland tempel med fresker, skulpturer och reliefer.

Små mysiga hotell på stranden
Alla våra hotell i Tulum ligger vid den fina stranden och passar dig som klarar dig utan alla de faciliteter som stora resorthotell erbjuder. Här lever du barfotaliv i lugn och harmonisk miljö, platsen är som gjord för att bara koppla av och ladda batterierna. Om du vill ha mer av restauranger och folkliv tar du taxi in till centrum av Tulum.

Bra snorkling och dykning
Nära inpå Mayarivieran hittar du många fina snorklingsplatser. Strax utanför kusten löper det hundra mil långa korallrevet The Great Mayan Reef. Även nybörjare kan få stort utbyte av en halvdags snorklingstur, där man från ytläge några meter över revet kan se havssköldpaddor, papegojfiskar och andra färggranna invånare i korallernas värld.

Cenotes – snorkling i grottor
Dessutom kan man följa med på utflykter inåt land för att snorkla i så kallade cenotes. Det är underjordiska grottsalar till hälften fyllda av sötvatten där man simmar fram bland droppstensformationer.

Mayastäder i djungeln
Du befinner dig i de trakter där mayaindianernas högkultur blomstrade fram till spanjorernas invasion 1520. Vill du veta mer om mayakulturen ska du passa på att vika en semesterdag åt detta. Våra guidade utflykter tar dig till tempelstäder som Chichen Itza, Coba och Tulum.

Solpyramider och bollplaner
Här kan du se de typiska solpyramiderna med trappor på alla fyra sidor och arenor där man spelade bollspel. Vill du få ut mesta möjliga av ditt besök ska du satsa på våra utflykter med skandinavisk guide. Läs mer under fliken Utflykter vid bilden här ovanför.

Kombinera med TEMA
Du kan också kombinera din sol- och badvecka med en rundresa arrangerad av vårt systerföretag TEMA. Läs mer på Temaresor.

Visa mindre
Beräknad flygtid: Cirka 12 tim 45 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda
Transfer: Från flygplatsen i Cancun till första hotellstopp i Tulum ca 2 timmar och 15 minuter. Visa mer

Från flygplatsen i Cancun till första hotellstopp i Tulum ca 2 timmar och 15 minuter.

Transfer är ett tillval som kan förbokas hemifrån mot en kostnad. Guide möter på flygplatsen men medföljer inte under transfern.

Om du bokar Tulum i kombination
Bokar du en kombinationsresa med annan ort på fastlandet eller ön eller Isla Mujeres går transfern ibland via ett antal hotell och resmål längs med vägen och ibland via flygplatsen där väntetid kan förekomma.

Bokar du en kombinationsresa med ön Isla de Holbox går transfern ibland via ett antal hotell och resmål längs med vägen, men aldrig via flygplatsen.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell

 • Litet & familjärt

  • Vinter 13/14

  Las Ranitas FFF+

  Sand-mellan-tårna känsla vid Tulumstranden
  • Vinter 13/14

  Los Lirios FF+

  Enkelt hotell på Tulumstranden