Resor till Arucas

Arucas är en charmig småstad i Gran Canarias natursköna inland. Den är känd för sin romfabrik och bjuder även på historiska byggnader, en saluhall, några shoppinggator och små torg med kaféer. Samt vårt unika landsbygdshotell där du får koppla av i en smakfullt renoverad herrgårdsmiljö med anor från 1500-talet. Läs mer

Arucas är en charmig småstad i Gran Canarias natursköna inland. Den är känd för sin romfabrik och bjuder även på historiska byggnader, en saluhall, några shoppinggator och små torg med kaféer. Samt vårt unika landsbygdshotell där du får koppla av i en smakfullt renoverad herrgårdsmiljö med anor från 1500-talet.

Gården som gjorts om till ett lantligt designhotell heter La Hacienda del Buen Suceso och är ett av de handplockade boenden vi har samlat under rubriken Unika hotell. Det är Kanarieöarnas äldsta hacienda och ligger vid en bananplantage med utsikt över gröna och bördiga omgivningar.

Smakfullt och romantiskt
Med smakfull känsla för varje detalj har man renoverat de gamla byggnaderna till ett hotell i romantisk stil med relaxavdelning, pool och restaurang. Nära hotellet ligger Jardin de la Marquesa, en botanisk trädgård från slutet av 1800-talet. Till själva Arucas är det ungefär en kilometer.

Romfabrik och saluhall
Arucas romfabrik grundades 1884 och är än idag ett destilleri som framställer rom av sockerrör. En annan populär produkt är honungslikören Ron Miel. Vid torget Plaza de la Constitucíon ligger saluhallen och kulturhuset, som är inrymt i en traditionell kanarisk byggnad från 1600-talet vars lilla innergård kantas av stilenliga träbalkonger.

Pampig kyrka
Församlingskyrkan San Juan Bautista är Arucas mäktigaste byggnad. Den är uppförd i nygotisk stil med rikt utsmyckade tornspiror, pelare och färgade fönster. Kyrkan började byggas 1909 och är helt och hållet tillverkad i sten från området. Den imponerande kyrkan, som liknar en katedral, tog mer än 70 år att färdigställa.

Storstadsliv i Las Palmas
Du befinner dig på en av öns grönaste och mest natursköna platser, ändå är det inte mer än 15 minuters bilresa in till Las Palmas. Där hittar du inte bara mängder av barer, restauranger och butiker med det senaste inom mat, mode och inredning, utan också en kanarisk atmosfär som lever kvar vid sidan av den moderna utvecklingen.

Hyrbil rekommenderas
Eftersom transfer vid ankomst och hemresa inte erbjuds är det en bra idé att boka en hyrbil för hela vistelsen. Du får då hämta ut bilen redan på flygplatsen och kan under hela semestern enkelt och smidigt ta dig till stränder, shopping, sevärdheter, golfbanor, vandringsleder och allt annat fint som finns på det mångsidiga Gran Canaria.

Kombinera med sol och bad
En innehållsrik tvåveckorssemester får du som väljer att kombinera Arucas med en vecka i någon av Gran Canarias badorter. Du kan välja fritt mellan alla våra resmål och hotell på ön. Här på webben bokar du under fliken Boka resa, där du innan du går vidare ska klicka i alternativet ”Kombinationsresa”.

Visa mindre
Beräknad flygtid: 5 tim 45 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.
Transfer: Från flygplatsen till La Hacienda del Buen Suceso i Arucas ca 45 min. Visa mer

Från flygplatsen till La Hacienda del Buen Suceso i Arucas ca 45 min.

Transfer kan inte förbokas till Arucas, hyrbil rekommenderas. Guide möter på flygplatsen.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell