Fritidsresors Arucas
S?k pris och boka resa

Resor till Arucas

Arucas är en charmig småstad i Gran Canarias natursköna inland. Med vindlande gränder, en pampig kyrka, några shoppinggator och små torg med kaféer. Du bor strax utanför på ett smakfullt renoverat landsbygdshotell med anor från 1500-talet. Läs mer

Arucas är en charmig småstad i Gran Canarias natursköna inland. Med vindlande gränder, en pampig kyrka, några shoppinggator och små torg med kaféer. Du bor strax utanför på ett smakfullt renoverat landsbygdshotell med anor från 1500-talet.

Kyrkan San Juan Bautista är Arucas mäktigaste byggnad. Med sin nygotiska stil och sina utsmyckade tornspiror liknar den en katedral. Vid torget Plaza de la Constitucíon ligger Arucas kulturhus i en charmfull byggnad från 1600-talet med innergård och kanariska träbalkonger.

Lagrad rom och fruktlikör
Den lilla staden är också välkänd för sitt romdestilleri Arehucas, som grundades 1884. De framställer flera exklusiva romsorter med lång lagringstid och även likörer. I en utställning kan du lära dig mer om processen från sockerrör till färdig dryck.

Romantiskt landsbygshotell
Vårt hotell La Hacienda del Buen Suceso ligger på Kanarieöarnas äldsta hacienda, granne med en vidsträckt bananplantage. Man har renoverat de gamla byggnaderna till ett hotell i romantisk stil med relaxavdelning, pool och restaurang. Nära hotellet ligger Jardin de la Marquesa, en botanisk trädgård från slutet av 1800-talet. Till själva Arucas är det ungefär en kilometer.

Se dig om med hyrbil
Vägarna på Gran Canaria är bra, med bil kan du snabbt ta dig till både badstränder och vandringsleder i bergen. Till storstaden Las Palmas kör du på bara 15 minuter. Eftersom du inte kan boka busstransfer till Arucas rekommenderas våra prisvärda hyrbilspaket. Hyrbilen får du då hämta redan på flygplatsen och sedan kan du under hela resan lätt att ta dig runt på ön.

Kombinera med sol och bad
Vill du ha det bästa av två världar kan du kombinera Arucas med någon av sydkustens badorter. Gå bara in under fliken Boka resa, klicka ”kombinationsresa” i bokningsrutan och sätt igång och välj.

Visa mindre

Beräknad flygtid:

5 tim 45 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.

Transfer:

Från flygplatsen till La Hacienda del Buen Suceso i Arucas ca 45 min. Visa mer

Från flygplatsen till La Hacienda del Buen Suceso i Arucas ca 45 min.

Transfer kan inte förbokas till Arucas, hyrbil rekommenderas. Guide möter på flygplatsen.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell