Resor till Playa del Ingles

Playa del Ingles är en av de mest allsidiga badorterna på södra Gran Canaria. Nya promenadstråk och restauranger har gett resmålet en vitaminkick. Bland våra hotell, som alla har bra läge, kan du lätt hitta något som passar dig. Läs mer

Playa del Ingles är en av de mest allsidiga badorterna på södra Gran Canaria. Nya promenadstråk och restauranger har gett resmålet en vitaminkick. Bland våra hotell, som alla har bra läge, kan du lätt hitta något som passar dig.

Det mesta kretsar kring den fina stranden som sträcker sig fem hela kilometer från hotellområdet förbi sanddynerna i Maspalomasöknen. Närmast hotellen är det gott om solstolar, parasoll, strandserveringar och vattensport. Längre ut längs sanddynerna solar man på sin egen handduk eller promenerar i vattenbrynet.

Shopping och restauranger
Vart du än vänder dig i Playa del Ingles hittar du restauranger med kanariska specialiteter, asiatiskt, italienskt eller karibiskt. Nöjeslivet har sitt centrum i de stora shoppingcentren Kasbah och Yumbo. Det sistnämnda är även populärt bland gaypubliken. Båda har gott om kvällsöppna butiker och matställen.

Promenadvägar längs havet
Trevliga promenadstråk längs havet knyter ihop sydkustens olika resmål. I den ena riktningen når du efter några kilometer det lummiga San Agustin. Åt andra hållet kan du följa stranden runt de berömda sanddynerna till fyrtornet vid Maspalomas och Las Meloneras.


Hotell för alla smaker
  • Los Girasoles, Jardin del Sol och Axelbeach Maspalomas i kategorin Nära till allt
  • Seaside Hotel Sandy Beach med All Inclusive av bästa märke
  • Sol Barbacán med rum för upp till fem personer
  • Bohemia Suites & Spa, i kategorin De Luxe
  • Agaete Parque i kategorin Billigt och bra

Läs mer om alla hotell här nedanför.

Golf
Gran Canaria är ett av Europas bästa golfresmål och en av de finaste klubbarna, Campo de Golf Maspalomas, ligger inte långt från Playa del Inglés.


Utflyktstips
  • En heldag i djurparken Palmitos Park
  • Lilla ö-turen med Las Palmas och grottbyar
  • Jeep- och kamelsafari
  • Snorkling med instruktörer
  • Läs mer under fliken Utflykter i bilden här ovanför


Förboka hyrbil hemifrån
Med hyrbil tar du dig lätt till allt från bergens vandringsleder till golfbanor, vattenparker och charmiga småstäder. Redan hemifrån kan du beställa en hyrbil för 3-7 dagar.

Visa mindre
Beräknad flygtid: 5 tim 45 min.Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.
Transfer: Från flygplatsen i Las Palmas till första hotellstopp i Playa del Ingles ca 35 min. Visa mer

Från flygplatsen i Las Palmas till första hotellstopp i Playa del Ingles ca 35 min.

Transfer är ett tillval som kan förbokas hemifrån mot en kostnad. Guide möter på flygplatsen men medföljer inte under transfern.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell