Resor till Side

I Side ligger moderna kaffebarer vägg i vägg med antika tempelruiner. Två stränder finns på varsin sida om halvön med gamla stan. Tillsammans med shoppingstråk, restauranger och musikbarer skapar det en semesterort med skön atmosfär. Välj mellan hotellkoncept från familjevänliga Blue Village och Blue Star till barnfria Blue Couples och specialinriktningar som Magic Life och Sensatori. Läs mer

I Side ligger moderna kaffebarer vägg i vägg med antika tempelruiner. Två stränder finns på varsin sida om halvön med gamla stan. Tillsammans med shoppingstråk, restauranger och musikbarer skapar det en semesterort med skön atmosfär. Välj mellan hotellkoncept från familjevänliga Blue Village och Blue Star till barnfria Blue Couples och specialinriktningar som Magic Life och Sensatori.

Side ligger på Turkiets soliga Medelhavskust, mitt emellan badorten Alanya och storstaden Antalya. Oavsett om du söker avkoppling, vattensporter, kulturhistoria eller kvällsnöjen så hittar du det här.

Shoppa i gamla stan
På gamla stans smågator är atmosfären romantisk. Du kan shoppa smycken, väskor och turkiska delikatesser. Det finns massor av mysiga restauranger, kaféer och barer att välja på.

Antika sevärdheter
I amfiteatern med plats för 17 000 åskådare kan du lätt föreställa dig gladiatorspelen under antiken. Vill du veta mer om det ska du titta in i det romerska badet som idag är museum.

Två fina sandstränder
Den långa östra stranden har lugn atmosfär och klart vatten. Den västra stranden, Kumköy, är mer tätbefolkad och kantas av en strandpromenad som passar för en löprunda på morgonen eller en promenad i solnedgången.


Rekommenderade hotell
 • Blue Village Sevens Seas Side med vattenland, två stora poolområden och aktiviteter från Bamseklubben till tonåringarnas Hangout
 • Blue Couples Barut Andiz och Blue Couples Sensimar Side Resort & Spa med sköna faciliteter skapade för vuxna utan barn
 • Blue Star Viola Garden med kostnadsfria familjeaktiviteter
 • Club Magic Life Jacaranda Imperial där en stor meny av sportaktiviteter ingår i din All Inclusive
 • Femstjärniga Sensatori Side med modern lyx, stort spa, fem pooler och sex restauranger


Utflyktstips
 • Båtturer
 • Sportdykning för nybörjare
 • Båttur på floden Manavgat
 • Besök på hamam (turkiskt bad)
 • Landsbygdsutflykten Äkta Turkiet
 • Fler tips under fliken Utflykter här ovanför

Kombinera med TEMA
TEMAs rundresor till kultur och natur ger dig ännu mer av Turkiet. Välj mellan:

Visa mindre
Beräknad flygtid: 3 tim 55 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda
Transfer: Från flygplatsen i Antalya till första hotellstopp i Side ca 1 timme. Visa mer

Från flygplatsen i Antalya till första hotellstopp i Side ca 1 timme.

Busstransfer är ett tillval som kan förbokas hemifrån mot en kostnad. Guide möter på flygplatsen men medföljer inte i bussen.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell