Fritidsresors Side

Resor till Side

I Side ligger moderna kaffebarer vägg i vägg med antika tempelruiner. Två stränder finns på varsin sida om halvön med gamla stan. Tillsammans med shoppingstråk, restauranger och musikbarer skapar det en semesterort med skön atmosfär. Välj mellan hotellkoncept från familjevänliga Blue Village och Blue Star till barnfria Blue Couples och specialinriktningar som Magic Life och Sensatori. Läs mer

I Side ligger moderna kaffebarer vägg i vägg med antika tempelruiner. Två stränder finns på varsin sida om halvön med gamla stan. Tillsammans med shoppingstråk, restauranger och musikbarer skapar det en semesterort med skön atmosfär. Välj mellan hotellkoncept från familjevänliga Blue Village och Blue Star till barnfria Blue Couples och specialinriktningar som Magic Life och Sensatori.

Side ligger på Turkiets soliga Medelhavskust, mitt emellan badorten Alanya och storstaden Antalya. Oavsett om du söker avkoppling, vattensporter, kulturhistoria eller kvällsnöjen så hittar du det här.

Shoppa i gamla stan
På gamla stans smågator är atmosfären romantisk. Du kan shoppa smycken, väskor och turkiska delikatesser. Det finns massor av mysiga restauranger, kaféer och barer att välja på.

Antika sevärdheter
I amfiteatern med plats för 17 000 åskådare kan du lätt föreställa dig gladiatorspelen under antiken. Vill du veta mer om det ska du titta in i det romerska badet som idag är museum.

Två fina sandstränder
Den långa östra stranden har lugn atmosfär och klart vatten. Den västra stranden, Kumköy, är mer tätbefolkad och kantas av en strandpromenad som passar för en löprunda på morgonen eller en promenad i solnedgången.

Rekommenderade hotell

  • Blue Village Seven Seas Side med vattenland, två stora poolområden, All Inclusive, träningspass för vuxna ochbarnaktiviteter från Bamseklubben till tonåringarnas Hangout
  • Blue Couples Barut Andiz och Blue Couples Sensimar Side Resort & Spa för vuxna utan barn
  • Blue Star Kentia med rymliga lägenheter och kostnadsfria aktiviteter för både vuxna och barn
  • Club Magic Life Jacaranda Imperial där en stor meny av sportaktiviteter ingår i din All Inclusive
  • Femstjärniga Sensatori Side med modern lyx, stort spa, fem pooler och sex restauranger

 


Utflyktstips

  • Båtturer
  • Sportdykning för nybörjare
  • Båttur på floden Manavgat
  • Besök på hamam (turkiskt bad)
  • Landsbygdsutflykten Äkta Turkiet
Visa mindre

Beräknad flygtid:

3 tim 55 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda

Transfer:

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet Visa mer

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet

Boka transferbuss till hotellet
Ca 1 timme med buss från Antalyas flygplats till första hotellstopp i Side. Bussen stannar oftast vid flera hotell och transfertiden kan därför variera. Guide möter på flygplatsen och visar dig till rätt buss.

Boka egen taxi direkt till hotellet

Boka en egen taxi för 1–4 personer (inklusive barn under 2 år) som direkt tar dig till hotellet från flygplatsen. Guide visar dig till taxin. Information om restid till varje hotell kan inte lämnas. Bilbarnstolar i taxibilar är ovanligt och kan inte bokas.

Visa mindre

Topplistor & rekommenderade hotell