Fritidsresors Bodrum

Resor till Bodrum

Bodrum är en av Turkiets charmigaste och mest mångsidiga kuststäder. Här finns badstränder, shoppinggator, kvällsnöjen, restauranger, kulturhistoriska sevärdheter och mysiga hamnkvarter. Du bor på ett barnfritt All Inclusive-hotell med privat strand. Läs mer

Bodrum är en av Turkiets charmigaste och mest mångsidiga kuststäder. Här finns badstränder, shoppinggator, kvällsnöjen, restauranger, kulturhistoriska sevärdheter och mysiga hamnkvarter. Du bor på ett barnfritt All Inclusive-hotell med privat strand.

Bodrums gränder och vita hus påminner mycket om Grekland. Men så är det heller inte mer än 15 sjömil till den grekiska övärlden. Från uteserveringarna i Bodrums hamn ser du på kvällarna ljusen från den närmaste ön – Kos.

Shopping och nöjen
I basaren och på gatorna däromkring kan du fynda turkiska delikatesser, smycken, handsydda skor och skinnväskor. Det finns också flera shoppingcenter med internationella märkeskläder. På Bodrums egen bargata finns originellt inredda barer och klubbar i flera våningar.

Riddarborg mitt i staden
Bodrum var under namnet Halikarnassos en känd stad redan för 2 000 år sedan. Här låg mausoleet som var ett av antikens sju underverk. Av det finns inte mycket kvar, men desto mer imponerande är 1400-talsborgen S:t Peter på sin udde vid hamnen. Den restes av korsriddarna och pryds av fantasieggande torn och fladdrande vimplar. I borgmuseet visas fartygsvrak, amforor och andra fynd från havets botten.

Stränder och badbåtar
Små badstränder finns på båda sidor om hamnen.  Till stränderna i Gümbet och Bitez går billiga minibussar, så kallade dolmus, i tät trafik. Badbåtar går från Bodrums hamn till fina vikar i närheten.

Utflyktstips

  • En båttur till klippgravar och lerbad vid floden Daylan
  • Bad- och snorklingsturer
  • Romarstaden Efesos med välbevarade ruiner av bibliotek, badhus, bordell och amfiteater


Hyrbil runt Bodrumhalvön
På Bodrumhalvön finns fikonodlingar, småbyar, väderkvarnar och kulturminnesmärken som Mustafa Paschas torn från 1600-talet. Du kan boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Visa mindre

Beräknad flygtid:

3 tim 45 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.

Transfer:

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet. Visa mer

Boka transferbuss eller boka en egen taxi som tar dig direkt till hotellet.

Boka transferbuss till hotellet
Ca 45 min med buss från flygplatsen Milas till första hotellstopp i Bodrum. Bussen stannar oftast vid flera hotell och transfertiden kan därför variera.

Boka egen taxi direkt till hotellet

Boka en egen taxi för 1–3 personer (inklusive barn under 2 år) som direkt tar dig till hotellet från flygplatsen. Information om restid till varje hotell kan inte lämnas. Bilbarnstolar i taxibilar är ovanligt och kan inte bokas.

Visa mindre