Fritidsresors Kos stad

Resor till Kos stad

I Kos stad har du slingrande gränder, fisktavernor, loungebarer och stränder alldeles runt knuten. Stadens skamfilade partyrykte är borta och nöjeslivet har fått en annan inriktning. Vilket hotell du än väljer har du promenadavstånd till hamnen och stadskärnan. Läs mer

I Kos stad har du slingrande gränder, fisktavernor, loungebarer och stränder alldeles runt knuten. Stadens skamfilade partyrykte är borta och nöjeslivet har fått en annan inriktning. Vilket hotell du än väljer har du promenadavstånd till hamnen och stadskärnan.

Kos stad är inte längre någon partymetropol utan en mysig semesterstad med ett nöjesliv av en lugnare kaliber. Det finns gott om kaféer och loungebarer med mjuka soffor och soft musik. Nyrenoverade hotell och en allmän uppfräschning av staden bidrar också till den nya stilen.

Tavernor, loungebarer och crêperior
På kvällarna strosar folk omkring i de små mysiga gränderna i den gamla stadsdelen kring Eleftheristorget. Här hittar du också den lilla saluhallen som bland annat säljer traktens egen honung och olivolja. Traditionella tavernor med trästolar med flätad sits varvas med sushiställen och crêperior. Nere i hamnen hittar du ännu fler restauranger där du har bra överblick över folklivet.


Rekommenderade hotell
 • Kos Aktis Art, modern design och havsutsikt
 • Familjefynd: Kos Apartments, bra läge och mysigt poolområde
 • Imperial i kategorin Litet och familjärt
 • Kosta Palace, mitt i stan med pool på takterrassen
 • Citi Live i kategorin Nära till allt
 • Paritsa i kategorin Billigt och bra


Kulturell mix

Överallt i Kos stad märks spår av öns färgstarka historia. I riddarborgen i hamnen huserade Johanniterriddarna under 1300-talet. Vid Agoran, den gamla romerska handelsplatsen, kan du promenera omkring bland kolonner, pelare och andra tempelrester. Det italienska inflytandet har resulterat i breda, trädkantade gator och venetianska villor, men här och där finns också turkiska moskéer.

Hyr cykel eller bil
Kos är bara fem mil lång och lättillgänglig både med cykel och hyrbil. En fin strandpromenad med cykelbana sträcker sig hela vägen från Psalidi genom Kos stad och vidare västerut till stränderna i Lambi. En mindre bilväg fortsätter längs kusten därifrån ända till Tigaki och Marmari. Runtom på ön finns småvägar som tar dig genom olivlundar och små byar med vitkalkade hus och enkla kaféer. Cykel hyr du på plats men du kan förboka hyrbil redan hemifrån.


Utflyktstips
 • Familjetur till öarna Kalymnos, Pserimos och Plati
 • Dykutflykt
 • Piratäventyr till havs med strandhugg och skattjakt
 • Båttur till Turkiet
 • Örundtur bland bergsbyar med sockerbitshus
 • Hälsodag på hamam, turkiskt bad

Läs mer under fliken Utflykter i bilden här ovanför

Cykla med TEMA
Upplev tre grekiska öar på cykel och till fots! TEMAs veckolånga Cykelresa på Kos innehåller även en cyklingsdag på Kalymnos och en vandringsdag på vulkanön Nisyros. Kombinera med en vecka på valfritt resmål på Kos så får du både strandliv och naturupplevelser!

Visa mindre

Beräknad flygtid:

4 tim 5 min. Tid beräknad från Stockholm/Arlanda.

Transfer: