Marmaris

Marmaris ligger där Turkiet är som allra vackrast, på den Egeiska kusten nära den grekiska övärlden. Badorten bjuder på en lång strand, en charmig småbåtshamn och många restauranger, barer och shoppingstråk. Bland hotellen finns allt från rofyllda och barnfria Sensimar till prisvärda hotell i kategorin Familjefynd. Läs mer

Marmaris ligger där Turkiet är som allra vackrast, på den Egeiska kusten nära den grekiska övärlden. Badorten bjuder på en lång strand, en charmig småbåtshamn och många restauranger, barer och shoppingstråk. Bland hotellen finns allt från rofyllda och barnfria Sensimar till prisvärda hotell i kategorin Familjefynd.

I den gröna och natursköna Marmarisbukten ligger de båda syskonorterna Marmaris och Içmeler. Marmaris är det större av resmålen. Framåt solnedgången blir folklivet längs strandpromenaden alltmer livligt, medan diskoteken och musikbarerna börjar förbereda sig för kvällen.

Shopping och vattenland
I området kring marinan Netsel hittar du shoppinggator där modebutikerna ligger vägg i vägg med skor, väskor och märkeskläder. I basarens vindlande arkader kan du pruta på smycken, mattor, kryddor, mässingsfat och mycket annat. För vattentokiga som inte tycker att havet och hotellpoolen räcker finns två vattenparker.

Rekommenderade hotell

  • Sensimar Marmaris Imperial med spa, fitnesspass och bekväm All Inclusive, för vuxna som reser utan barn
  • Två lägenhetshotell i kategorin Familjefynd: Verona med mysigt poolområde och Kaptan med lägenheter för upp till sex personer
  • Handplockade hotell i kategorier som All Inclusive BeachNära till alltBilligt & bra och Litet & familjärt

Utflyktstips

  • Båttur till Rhodos
  • Heldagstur till Pamukkales vita klippor
  • Hamam (turkiskt bad)
  • Badutflykt till sköldpaddsstranden i Dalyan


Boka hyrbil redan nu
Med en hyrbil är det lätt att uppleva ännu mer av Marmariskusten. Städer och bergsbyar, vattenparker och antika ruiner, slingrande floder och undangömda badstränder – allt finns inom räckhåll. Du kan boka hyrbil för en eller flera dagar redan hemifrån.

Visa mindre